Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ГПУ підтверджують, що на відео – Пивоварник, але його заяви – брехня

Четвер, 13 вересня 2018, 16:50
В ГПУ підтверджують, що на відео – Пивоварник, але його заяви – брехня

Головна військова прокуратура заявляє, що фігурант "справи Бабченка" В’ячеслав Пивоварник поширив відео із заявою, яка не відповідає дійсності.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Генеральної прокуратури у четвер.

Прокурори зазначають: заяви Пивоварника про те, що він перебуває в місті Чоп Закарпатської області та має стосунок до Служби безпеки України, є фейком.

"Вказана інформація не відповідає дійсності, повністю спростовується зібраними органом досудового розслідування доказами і є черговим фейком, розповсюдженим спецслужбами Російської Федерації з метою спроби дискредитації правоохоронних органів України", – йдеться в повідомленні.

На уточнююче запитання в прес-службі Генеральної прокуратури "Українській правді" підтвердили, що на відео, поширеному 12 вересня на каналі Viacheslav Pivovarnik в Youtube, - дійсно громадянин Пивоварник, який розшукується слідством, але його заяви не відповідають дійсності.

У прокуратурі наголошують, що Пивоварник переховується від органів слідства на території Російської Федерації.  19 червня 2018 року його оголосили в розшук.

Ухвалою слідчого судді від 09.07.2018 надано дозвіл на затримання Пивоварника і доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прокурори нагадують, що інший фігурант "справи Бабченка" Борис Герман, який вказав на Пивоварника, пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину.

Суд присудив Герману 4,5 роки позбавлення волі.

"Водночас продовжується досудове розслідування, спрямоване на встановлення інших співучасників, причетних до організації вчинення терористичних актів, у тому числі й тих осіб, що перебувають на території Російської Федерації", – зазначають у прокуратурі.

12 вересня в мережі з'явилось відео, на якому чоловік, який назвав себе В'ячеславом Пивоварником - фігурантом "справи Бабченка", заявив, що є агентом СБУ.

Пивоварник заявив, що у 2010 році нібито був завербований Службою безпеки, а організація замаху на журналіста Бабченка "була елементом спецоперації відомства".

В якості вербувальника він назвав ім’я генерал-лейтенанта СБУ Олександра Скіпальського.

Сам Скіпальский у коментарі "Громадському" заявив, що не знає особисто Пивоварника і додав, що не міг його вербувати у 2010 році, бо з 2008 року перебуває на пенсії.

В прес-службі СБУ вищезгадане відеозвернення назвали фейковим.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування