Хімвикиди в Криму: у грунті Херсонщини виявили перевищення по сульфатах

П'ятниця, 14 вересня 2018, 13:20

У Херсонській області у грунті біля свердловини з питною водою виявили підвищений вміст сульфату.

Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на відповідь Державної екологічної інспекції в Херсонській області на запит.

Зазначається, що 31 серпня 2018 року проби грунту взяли в точках постійного моніторингового спостереження за впливом підприємства "Кримський титан" на стан грунту.

Проби показали, що біля свердловини питної води на території Преображенської сільської ради та біля пункту пропуску "Каланчак" вміст сульфатів у грунті перевищено в порівнянні з минулими роками.

5 вересня фахівці також взяли проби грунту в селах Олександрівка, Преображенка і біля свердловини питної води на території Преображенської сільської ради в Каланчацькому районі, а також у селах Первоконстантіновка, Григорівка, Нововолодимирівка та Іванівка в Чаплинському районі.

У порівнянні з пробами, взятими 31 серпня, вміст сульфатів збільшилася в селі Першокостянтинівка (з 78,2 мг/дм3 до 119,32 мг/дм3) і біля свердловини питної води на території Преображенського сільської ради (с 312,8 мг/дм3 до 617,4 мг/дм3), де також збільшився вміст хлоридів (з 46,15 мг/дм3 до 103,0 мг/дм3).

 

У Держекоінспекції додали, що 12 вересня фахівці знову взяли проби грунту в вищезазначених точках для подальших досліджень.

Раніше повідомлялось, що Україна замовила супутникові знімки, аби відслідкувати ситуацію з діяльністю заводу "Титану" у Криму та хімічними викидами.

У ніч на 24 серпня в анексованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного і дошкільного віку.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

У Мінооборони України заявляли, що викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...