Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма і Волкер поговорили про безпекову складову Мінських угод

Субота, 15 вересня 2018, 16:59

Другий президент України Леонід Кучма та спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявили про першочерговість виконання безпекової складової Мінських домовленостей.

Як повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер, про це йшлося на зустрічі Кучми та Волкера, що відбулася 15 вересня у Києві. 

"Учасники бесіди підтвердили безальтернативність Мінських домовленостей та першочерговість виконання саме безпекової складової цього документу", - йдеться у повідомленні.

"Лише закриття кордону, виведення російського озброєння, техніки та військових формувань дозволить повернути на Донбас справжній мир, - заявив під час зустрічі Кучма.

Раніше під час панельної дискусії "Майбутнє України та Східної Європи: без сфер впливу та конфліктних зон" на конференції YES-2018 Волкер заявив, що конфлікт на Донбасі - штучний, "створений і спровокований Росією".

"...Ми застрягли у Мінському процесі, де з одного боку говоримо про кроки, які має здійснити Україна - спецстатус для Донбасу, амністія, вибори.... Але фізично ці кроки здійснити неможливо, поки там не буде встановлено певного рівня безпеки. Не можуть проводитися вибори, коли це - окупована територія", - підкреслив Волкер.

Він додав, що немає ознак того, що Росія сприйняла серйозно пропозицію провести "легітимні вибори виборів на Донбасі, що дозволить вийти з гуманітарної кризи" за умови введення миротворчого контингенту ООН, який замінить російські сили в ОРДЛО.

"Ми готові до переговорів, проте Росія має брати у них участь. Нам потрібно, щоб Росія визнала, що буде мирно жити зі своїми сусідами, поважаючи їхні кордони та дотримуючись Гельсінських принципів", - заявив Волкер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування