Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник пов'язав можливу підозру з виборами

Субота, 15 вересня 2018, 17:03

Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що можливе оголошення йому підозри, про яку говорив генпрокурор Юрій Луценко, пов'язано з наближенням виборів.

Про це він заявив в ефірі "24 каналу" в суботу.

"Ця ситуація давнішня, розслідування триває вже 9 місяців. Чому вони активізувалися саме зараз? Мені здається, що відповідь очевидна: ті провадження, які ми розслідуємо, тепер носять ще більшу загрозу фігурантам перед виборами", - сказав Ситник.

На питання ведучого, що далі, якщо у понеділок, 17 вересня, генеральний прокурор таки підпише підозру, гендиректор НАБУ відповів, що в такому випадку його, скоріш за все, відсторонять від посади.

При цьому Ситник запевнив, що в разі оголошення йому підозри не буде триматися за посаду і йти на лікарняний.

Він також заявив, що не розголошував державної таємниці навіть у вузькому колі.

Ситник вважає, що сильні журналістські розслідування приносять багато дискомфорту діючій владі, і наразі робота ведеться "у комплексі": не тільки проти нього, а й проти представників ЗМІ.

Директор НАБУ також спростував інформацію Луценка про підготовку подання на народного депутата Олега Ляшка.

"Вчора генеральний прокурор критикував те, що НАБУ підготувало подання на народного депутата Ляшка. Це не відповідає дійсності. Це неправдива інформація. У нас є розслідування, яке стосується народного депутата Ляшка. Моя персональна думка по цьому розслідуванню: воно не готове до того, щоб готувати подання і йти у Верховну Раду. І таке подання жодним офіційним чином до САП не скеровувалось", - сказав Ситник.

Як повідомлялося, у п'ятницю ввечері генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підозру директору НАБУ Артему Ситнику у справі щодо можливого розголошення даних буде оголошено після відповіді мобільного оператора щодо інформації з телефонів журналістів.

4 вересня "Радіо Свобода" висловило обурення ухвалою суду, який дав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.

Група депутатів звернулася до генпрокурора з проханням про невідкладний прийом через це рішення суду.

Генпрокурор Юрій Луценко пояснив необхідність доступу до телефону журналістки програми "Схеми" Наталії Седлецької тим, що вона відмовилась надавати певну інформацію у справі про розголошення таємниці слідства.

Згодом стало відомо, що, крім інформації з телефону Седлецької, суд дав доступ ГПУ до інформації з телефонів іншої журналістки Христини Бердинських та ще однієї людини, яка не є публічною.

Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства на підставі опублікованого в інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Провадження щодо директора НАБУ було відкрите за зверненням депутатки від "Народного фронту" Олени Масоріної та цивільної дружини у минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

За даними слідства, розмова Ситника з низкою українських журналістів не під запис відбулася в Києві у травні 2017 року. Керівник НАБУ відкидає звинувачення, що під час неформального спілкування порушив законодавство.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...