Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, коли оголосять підозру Ситнику

Субота, 15 вересня 2018, 08:58
Луценко розповів, коли оголосять підозру Ситнику

Підозру директору НАБУ Артему Ситнику у справі щодо можливого розголошення даних буде оголошено після відповіді мобільного оператора щодо інформації з телефонів журналістів.

Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив в ефірі телеканалу "Прямий" у п'ятницю ввечері.

"Якщо журналіст є свідком злочину, я змушений витребувати в законному порядку через суд дані із мобільного оператора, коли в цьому місці в НАБУ знаходилися два журналісти і один не журналіст", - зазначив генпрокурор.

"Як тільки відповідь прийде, ми змушені будемо сформувати підозру і вручити її особі, чий голос ідентифікований під час цих дій – пану Ситнику", - додав він.

Як повідомлялося, 4 вересня "Радіо Свобода" висловило обурення ухвалою суду, який дав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.

Група депутатів звернулася до генпрокурора з проханням про невідкладний прийом через це рішення суду.

Генпрокурор Юрій Луценко пояснив необхідність доступу до телефону журналістки програми "Схеми" Наталії Седлецької тим, що вона відмовилась надавати певну інформацію у справі про розголошення таємниці слідства.

Згодом стало відомо, що, крім інформації з телефону Седлецької, суд дав доступ ГПУ до інформації з телефонів іншої журналістки Христини Бердинських та ще однієї людини, яка не є публічною.

Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства на підставі опублікованого в інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Провадження щодо директора НАБУ було відкрите за зверненням депутатки від "Народного фронту" Олени Масоріної та цивільної дружини у минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

За даними слідства, розмова Ситника з низкою українських журналістів не під запис відбулася в Києві у травні 2017 року. Керівник НАБУ відкидає звинувачення, що під час неформального спілкування порушив законодавство.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування