Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Москалькова заперечує побиття Балуха: "Намагався зламати двері в СІЗО"

Понеділок, 17 вересня 2018, 13:25

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що український політв'язень Володимир Балух "сам порушує порядок" у російському СІЗО.

Про це повідомляє російське видання ТАСС.

"До нього не застосовувалися незаконні, протиправні або аморальні методи. Кожен крок його зафіксований, але він допускає порушення правил умов утримання під вартою", - заперечує побиття Балуха Москалькова.

За її словами, Балух, який голодує вже 183-ї день, "намагався зламати двері, поводився дуже грубо й зухвало по відношенню до співробітників ФСВП".

Москалькова стверджує, що таку поведінку Балуха "зафіксували на відео".

"Людина повинна підкорятися правилам внутрішнього розпорядку в цих умовах", – додала вона.

14 вересня ввечері заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що в сімферопольському СІЗО українського політв'язня Володимира Балуха "вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися".

Пізніше Чийгоз розповів, що після побиття у Балуха сильно болить голова й печінка.

Адвоката Балуха і громадського захисника архієпископа Климента, які приїхали після інформації про побиття їхнього підзахисного, до українця не пустили.

Ув'язнений окупантами в анексованому  Криму український активіст Володимир Балух оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі.

5 липня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд засудив його до 5 років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів за сукупністю двох кримінальних справ.

Російське слідство звинувачувало Балуха в зберіганні зброї. Сам він каже, що зазнав репресій через проукраїнську позицію , зокрема ‒ через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...