Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Чийгоз: Після побиття у Балуха болить голова і печінка

Субота, 15 вересня 2018, 04:48

Після того, як українського активіста Володимира Балуха побили співробітники сімферопольського СІЗО, у нього сильно болить голова і печінка.

Про це розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, пише Крим.Реалії.

"До нього в камеру прийшов начальник СІЗО Бережний, дуже грубо з ним розмовляли, після цього вивели з камери, зажадали щоб він став на коліна. Він відмовився, після цього його стусанами поклали на бетон, сильно били по ногах, печінці і голові", - розповів Чийгоз.

За його словами, в суботу, 15 вересня, архієпископ Климент буде домагатися зустрічі з Володимиром Балухом.

Перед цим Кримська правозахисна група повідомила, що адвокат українського активіста Володимира Балуха має намір домагатися зустрічі з підзахисним в суботу, 15 вересня, в зв'язку з інформацією про його побиття.

Перед цим заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що українського активіста Володимира Балуха в сімферопольському СІЗО "вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися".

Коментарів від російських силових структур з цього приводу немає.

Раніше так званий "Верховний Суд" Криму не скасував попереднє рішення, яким українському політв’язню Володимиру Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні.

13 липня в окупованому Росією Сімферополі "суд" припинив провадження про умовно-дострокове звільнення Балуха.

У січні 2018 року його засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що активіст відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

5 липня підконтрольний Росії "суд" Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ, тобто більший тюремний термін поглинув менший.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

Мати політв'язня заявила, що не проситиме президента РФ Володимира Путіна про помилування сина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування