Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Балуха не пустили адвоката, тюремники заперечують побиття

Субота, 15 вересня 2018, 20:04
До Балуха не пустили адвоката, тюремники заперечують побиття

У суботу до українського політв'язня Володимира Балуха не пустили його адвоката та громадського захисника архієпископа Климента, які приїхали після інформації про побиття підзахисного в Сімферопольському СІЗО.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, адвокат активіста вранці 15 вересня прибув до СІЗО. Черговий СІЗО відповів адвокату, що його звернення розглядатиме особисто начальник СІЗО-1 Сергій Бережний, коли прибуде до установи.

Адвокат дочекався Бережного, пояснив йому, чому потрібно терміново відвідати Балуха і дізнатися про його стан здоров'я.

"Однак начальник відмовив адвокату, пославшись на те, що субота - вихідний день, і запропонував прийти в понеділок. Він також додав, що особисто бачив Балуха і з ним, за його словами, все нормально", - пишуть правозахисники.

Об 11.00 до СІЗО прибув і архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент, який є громадським захисником українця.

Він повідомив Кримській правозахисній групі, що після розмови з Бережним адвокат в його присутності дзвонив в "УФСВП (управління Федеральної служби виконання покарань) по Криму" і просив вирішити питання з його відвідуванням Балуха, але знову отримав відмову.

Після цього Климент сам подзвонив на гарячу лінію УФСВП, але йому відмовили у відвідуванні СІЗО в жорсткій формі, пославшись на вихідний день.

Климент зазначив, що в цей же самий час до СІЗО входили і виходили інші адвокати.

"У понеділок з раннього ранку ми з адвокатом знову будемо домагатися зустрічі з Володимиром Балухом", - сказав Климент і додав, що "Володимир дуже ослаб фізично, він дуже втратив у вазі, у нього сильні болі і дуже слабкі судини".

У той же час, в так званому "управлінні Федеральної служби виконання покарань Росії по Криму і Севастополю" спростували інформацію про побиття Балуха.

"У ряді ЗМІ поширюється інформація про те, що в СІЗО-1 нібито піддається побиттю В. Балух. Дана інформація не відповідає дійсності", - повідомили ТАСС в УФСВП.

Там відзначили, що в ході регулярних медичних оглядів тілесних ушкоджень у Балуха не виявлено, скарг на стан здоров'я від нього не надходило.

"У ході бесіди зі співробітниками СІЗО-1 Балух інформацію про побиття також заперечує", - додали в УФСВП.

Кримська правозахисна група допускає, що співробітники СІЗО навмисне перешкоджають зустрічі захисників із Балухом, можливо, щоб приховати інформацію про інцидент, що стався в установі.

14 вересня увечері заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що в сімферопольському СІЗО українського політв’язня Володимира Балуха "вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися".

Пізніше Чийгоз розповів, що після побиття у Балуха сильно болить голова і печінка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: