MH17: міжнародна слідча група відреагувала на нові "докази" Москви

Понеділок, 17 вересня 2018, 16:49
MH17: міжнародна слідча група відреагувала на нові докази Москви

Міжнародна Спільна слідча групи з розслідування катастрофи МН17 (JIT) вперше з 2014 року взяла до уваги інформацію, представлену російською владою.

Про це йдеться в заяві  слідчих.

"Ще 2014 року JIT просила Російську Федерацію надати всю відповідну інформацію. У травні 2018 року JIT спеціально звернулася з проханням отримати інформацію про кількість знайдених ракетних компонентів", - йдеться у повідомленні.

Це питання і ряд інших правових питань в період 2016-2018 років не отримали відповіді по суті з боку Російської Федерації, підкреслили слідчі.

"Проте в серпні 2018 року Російська Федерація письмово повідомила, що JIT не повинна подавати додаткові запити на отримання відповідних доказів", - зазначається у заяві.

"JIT буде ретельно вивчати інформацію, випущену Російською Федерацією сьогодні, як тільки Російська Федерація надасть відповідні документи для JIT. Це було запропоновано в травні 2018 року і цього вимагає резолюція Радбезу ООН", - додали в групі.

При цьому слідчі наголосили, що попередні висновки Москви щодо причин трагедії, зроблені ще 2014 року, не відповідають дійсності. 17 вересня Росія показала запис нібито телефонної розмови українських військових як доказ збиття ними літака.

24 травня цього року JIT оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У результаті Австралія та Нідерланди сказали, що Росія несе відповідальність за збиття пасажирського літака. Москва відкидає причетність до катастрофи.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування