Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія показала "розмову українського військового" як доказ збиття МН17

Понеділок, 17 вересня 2018, 13:44
Росія показала розмову українського військового як доказ збиття МН17

Російське Міністерство оборони показало запис нібито телефонної розмови українських військових як доказ щодо збиття літака Боїнг МН17 у 2014 році.

Аудіозаписи були оприлюднені під час конференції у понеділок.

У Росії кажуть, що записана розмова відбулась в Одеській області у 2016 році, і що їхні спеціалісти провели "фоноскопічні дослідження з використанням відеоматеріалів, розміщених в українських ЗМІ".

"Результати дослідження однозначно свідчать, що голос належить полковнику Збройних сил України Гринчаку Руслану Миколайовичу", – сказав офіційний представник Міністерства оборони РФ Ігор Конашенков.

Гринчак в липні 2014 року нібито був командиром 164-ої радіотехнічної бригади ППО, підрозділи якої здійснювали контроль повітряної обстановки в Донецькій області.

 
Скрін матеріалів, оприлюднених Міноборони РФ

Конашенков наполягає, що  Гринчак "достовірно знав справжній стан справ в повітряному просторі над Донбасом", адже маршрут МН-17 пролягав через зону виявлення радіаційних засобів його бригади.

Як стверджують російські військові, записана розмова відбулась під час підготовки до навчань "Рубіж-2016" у час налаштування української радіолокаційної станції "Малахіт".

На запису людина, яку в Росії називають Гринчаком, говорить: "якщо буде так, то єб***мо ще один малазійський Боїнг".

"Вимовлена ним фраза про можливість збити ще один малайзійський Боїнг підтверджує його обізнаність про обставини аварії МН-17 і прямо вказує на причетність ЗСУ до загибелі літака", – сказав представник російського Міноборони.

У Росії вважають, що оприлюднена розмова "підтверджує раніше зроблені висновки про безпосередню причетність української сторони до катастрофи малайзійського боїнгу".

Згідно з реєстром декларацій, в Міноборони України дійсно служить Руслан Миколайович Гринчак.

"Українська правда" звернулась до Міністерства по коментар.

У Росії також заявили про фальсифікацію фото і відео-документів, які свідчили про те, що рейс MH17 збив зенітно-ракетний комплекс "Бук", привезений з РФ.

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії. Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

В СБУ заявили, що слідство встановило осіб, причетних до збиття літака рейсу МН17.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Напередодні річниці катастрофи малайзійського літака голови МЗС "Великої сімки" закликали Росію "повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості щодо жертв МН17".

Соня Лукашова, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...