Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Казахстані суд оштрафував українського журналіста, якого звинуватили у незаконній діяльності

Вівторок, 18 вересня 2018, 03:17

У Казахстані адміністративний суд Уральська оштрафував українського журналіста Олександра Гороховського, якого звинуватили у порушенні законодавства про трудову діяльність іноземців у країні, на 42 087 тенге (близько 3 200 гривень).

Про це повідомляє видання "Уральская неделя".

Зазначається, що суд визнав Гороховського винним у порушенні частини 5 статті 517 кпАП Республіки Казахстан (Порушення іноземцем або особою без громадянства законодавства РК у галузі міграції).

Суддя Хатіма Ерсенова оштрафувала українського журналіста на 25 МРП (60 125 тенге), але, взявши до уваги пом'якшувальні обставини (раніше Гороховський не порушував закон і не був засудженим, також у нього на утриманні 2 дітей-студентів), знизила штраф до 42 087 тенге (близько 3 200 грн).

Як повідомлялось, у Казахстані в українського журналіста Олександра Гороховського поліція вилучила міграційну карту і пред'явила звинувачення в незаконній трудовій діяльності на території країни.

15 вересня близько 12:00 в Уральську поліція перервала тренінг з фактчеку, що проводився в рамках "Школи журналістики" Лукпана Ахмедьярова за участю українського журналіста Гороховського.

Олександр Гороховський - головний редактор проекту "Без брехнi", автор практичного посібника з фактчеку.

Гороховський, виступаючи на судовому засіданні, повідомив, що приїхав в Казахстан для обміну досвідом на запрошення журналістів газети "Уральская неделя".

За словами журналіста, візит мав приватний характер, а сама зустріч проходила в форматі вільного спілкування, і не передбачала фінансової винагороди, а визначення "семінар" використовували місцеві поліцейські.

В суді також виступив Талгат Катауов, якого поліція називає джерелом, від якого правоохоронцям надійшло повідомлення про те, що в одному з уральських готелів проходить "семінар по Україні".

Катауов заявив, що нічого поліції не повідомляв, не мав інформації про "семінар" і не знає Гороховського.

Уральський журналіст Лукпан Ахмедьяров, який запросив Гороховського, в суді зазначив, що "Школа журналістики" проходить в Уральську другий рік поспіль.

Ахмедьяров також просив суд прискорити розгляд справи, оскільки Гороховському вже довелося перенести дату перельоту і перебронювати квиток.

За його словами, захід був безкоштовним і мав на меті обмін досвідом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування