Кабмін звільнив держсекретаря Мінекології через порушення присяги і погану роботу

Середа, 19 вересня 2018, 13:13

Кабінет міністрів України звільнив державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів Геннадія Дмитренка.

Про це повідомляє в середу "Інтерфакс-Україназ посиланням на віце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

"Звільнили держсекретаря Мінприроди", - сказав він після засідання уряду про кадрові рішення Кабміну.

Зазначається, що підставою для звільнення держсекретаря стала рекомендація Комісії вищого корпусу держслужби, яка в кінці березня 2018 року рекомендувала Кабміну звільнити Дмитренка за вчинення дисциплінарного проступку.

28 лютого, Кабінет міністрів відсторонив Дмитренка час дисциплінарного провадження, а обов’язки держсекретаря поклав на начальника управління експертної роботи та організаційно-аналітичного забезпечення (секретаріат) Мінекології Олену Гаврилюк.

Комісія з питань вищого корпусу державної служби затвердила висновок про наявність у діях Дмитренка дисциплінарного проступку та підстав для його звільнення за порушення присяги.

Йдеться про систематичне перешкоджання оголошенню конкурсів на зайняття посад державної служби, непризначення на посади переможців конкурсів, скасування та перенесення конкурсів.

22 грудня 2016 року Конкурсна комісія з питань вищого корпусу держслужби обрала Геннадія Дмитренка державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів.

До цього він був першим заступником голови Житомирської обласної держадміністрації.

У 2011-2013 роках Дмитренко був заступником міського голови Бучі Анатолія Федорука, якого Генпрокуратура звинувачувала в незаконній забудові лісів. Дмитренко фігурував у квартирному скандалі.

У 2016 році він задекларував подарунок у 30 тисяч доларів. Також було з'ясовано, що у власності його сім'ї є певна кількість коштовної нерухомості.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування