Російські пранкери намагалися спровокувати Полторака – Міноборони

Неділя, 2 вересня 2018, 08:25
Російські пранкери намагалися спровокувати Полторака – Міноборони

У ніч на неділю російські пранкери намагалися спровокувати міністра оборони України Степана Полторака.

Про це повідомляє сайт Міноборони.

"Сьогодні опівночі російські пранкери зробили спробу спровокувати міністра оборони України висловитися щодо останніх подій у зоні проведення операції Об'єднаних сил. Під час розмови були сфабриковані голоси відомих людей", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в міністерстві, метою такої витівки було перекласти відповідальність за останні події у Донецьку на українських військових.

"Їх спроба була одразу ж викрита, і вони, зрозумілою для них мовою, були "відправлені у відповідному напрямі". Провокація не вдалася", - повідомили в Міноборони.

Водночас, як повідомляє російське видання РБК, пранкерами, які подзвонили міністру оборони України, виявилися Володимир Кузнєцов та Олексій Столяров (Вован і Лексус).

"Ми зателефонували від імені президента Порошенка голові Міноборони і стали вимагати, щоб він пішов у відставку і відвів війська. Він погодився і пообіцяв не нападати", - сказав Столяров РБК.

Як повідомлялося, 31 серпня ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Згодом у "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну. Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО. 

У міністерстві закордонних справ України заявили, що швидка реакція МЗС Росії щодо вбивства ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський заявив, що з чотирьох затриманих "вибили" зізнання у співпраці з Україною. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування