Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На BBC ватажка ОРДО Захарченка і бойовиків назвали "повстанцями"

Неділя, 2 вересня 2018, 19:19
На BBC ватажка ОРДО Захарченка і бойовиків назвали повстанцями

На ВВС News розмістили публікацію про похорон ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченко, назвавши його "лідером повстанців", які захопили "великі ділянки території" на Донбасі в результаті "повстання" у 2014 році.

У повідомленні, яке розміщене у розділі "Українська криза" (Ukraine crisis) зазначено, що 2 вересня "десятки тисяч людей зібралися, щоб вшанувати пам'ять лідера сепаратистів, підтримуваних Росією", назвавши вибух у кафе "Сепар", де загинув Захарченко, терактом.

Також згадується, що після загибелі Захарченко глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про неможливість швидкого проведення зустрічі у "нормандському форматі".

"(Нормандський формат) був створений для того, щоб домагатися врегулювання конфлікту на сході України, який почався, коли повстанці захопили великі ділянки території у регіоні в результаті повстання у квітні 2014 року. З того часу тисячі людей загинули у боях між повстанцями і українськими урядовими військами", - зазначає видання.

У МЗС України відреагували на публікацію ВВС.

"Шановна редакціє ВВС World, в Україні немає кризи. Існує агресія Росії проти України. Репортаж має грунтуватися на фактах", - заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

Церемонія прощання з Захарченком пройшла 2 вересня у донецькому театрі опери та балету. На похорон Захарченка у "ДНР" організували приїзд бюджетників і студентів.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

В.о. "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

За словами представника омбудсмена у Донецькій і Луганській областях Павла Лисянського, 2 вересня бойовики ОРДО затримали двох чоловіків на КПВВ на лінії розмежування та відправили їх до комендатури. За його словами, затриманих може бути "набагато більше". 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування