Захарченка ховають у закритій труні, прийшов Тимофєєв

Неділя, 2 вересня 2018, 10:45
Захарченка ховають у закритій труні, прийшов Тимофєєв
Скріншот "Новости Донбасса" з трансляції Россия-24

Вбитого в п'ятницю главу бойовиків ОРДО Олександра Захарченка ховають у Донецьку в закритій труні.

Про це повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на сепаратистські та російські ЗМІ.

 
Усі скріншоти з сайту "Новости Донбасса"

Прощання з Захарченком проходить у донецькому театрі опери та балету.

 

На заході присутні в.о. глави "ДНР" Дмитро Трапєзніков, глава так званого парламенту угруповання Денис Пушилін, президент самопроголошеної Південної Осетії Анатолій Бібілов.

Також на церемонію прийшов "міністр доходів ДНР" Олександр Тимофєєв, який отримав поранення після вибуху в ресторані "Сєпар".

Олександр Тимофєєв
Олександр Тимофєєв

"Незважаючи на поранення в області голови, Тимофєєв з'явився на церемонії прощання в оточенні інших членів незаконних збройних формувань", - пише видання.

Дмитро Трапєзніков
Дмитро Трапєзніков

За інформацією "Новостей Донбасса", на похорон Захарченка сказали приходити бюджетникам і студентам. Крім того, організовані автобуси.

У той же час, як заявив "Інтерфаксу" "представник адміністрації глави ДНР", на церемонію прощання з Захарченком у Донецьку прийшли більше 120 тисяч чоловік.

Як передає агентство, вся центральна частина Донецька повністю перекрита для руху транспорту, за порядком стежать посилені патрулі поліції, ДАІ, чергують кілька карет швидкої допомоги.

На церемонії присутні делегації з Росії, невизнаних у світі Південної Осетії та Абхазії.

1, 2 і 3 вересня оголошені в "ДНР" днями жалоби.

Захарченка поховають на кладовищі "Південному".

Як повідомлялося, 31 серпня ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Згодом у "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков

У Росії у вбивстві Захарченка звинуватили Україну. 

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський заявив, що з чотирьох затриманих "вибили" зізнання у співпраці з Україною. 

1 вересня у "керівництві ДНР" повідомили, що "міністр доходів і зборів" Олександр Тимофєєв, який постраждав під час вибуху в кафе "Сєпар", де загинув Захарченко, перебуває в свідомості, його життю ніщо не загрожує.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...