Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Позов Порошенка проти ВВС: Мовник у "зневажливий і нахабний спосіб" розглянув його скаргу

П'ятниця, 21 вересня 2018, 21:17
Позов Порошенка проти ВВС: Мовник у зневажливий і нахабний спосіб розглянув його скаргу
АП

У позові президента Петра Порошенка проти ВВС вказано, що британський суспільний мовник розглянув у "зневажливий і нахабний спосіб" його скаргу стосовно матеріалу про те, що посередники українського керівника заплатили щонайменше $400 тисяч за першу зустріч з Дональдом Трампом.

Про це йдеться у підтвердженні суду королівської лави Високого суду Англії та Уельсу, передає "Радіо Свобода".

У ньому представники Порошенка наголошують, що статтю ВВС прочитали "мільйони читачів в цій країні і за її межами".​ Крім того, інші ЗМІ поширили опубліковану суспільним мовником інформацію.

У позовах наведені текст новини, опублікованої на сайті ВВС та розшифровка програми вечірніх новин на каналі BBC One, на якій кореспондент Пол Вуд повторив ці твердження.

Представники Порошенка заявляють, що президент "зазнав серйозної репутаційної шкоди, пережив суттєвий стрес та збентеження".

Крім того, публікація завдала збитків не тільки іміджу президента, але і його репутації політика та підприємця.

Додатково у позові згадали, що саме за президентства Порошенка створили антикорупційні органи, зокрема – НАБУ.

Адвокати президента вимагають від суду зобов’язати BBC визнати інформацію у публікації неправдивою. Також утриматись від подальшого поширення аналогічних матеріалів, компенсувати збитки та судові видатки.

Британська юридична компанія Atkins Thompson представляє інтереси Порошенка.

Позов датується 3 вересня 2018 року.

Документи, оприлюднені на сайті "Радіо Свобода".

 
 
 
 
 
 
 
 

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко подав позов проти ВВС за наклеп через матеріал про те, що посередники українського керівника заплатили щонайменше $400 тисяч за першу зустріч з Дональдом Трампом.

У позові йдеться, що BBC відмовилось опублікувати спростування або вибачення, і ця історія залишається доступною на веб-сайті BBC.

У матеріалі ВВС йшлося про те, що особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж у розмірі 400 або 600 тисяч доларів від посередників Порошенка за організацію першої зустрічі між ним та Дональдом Трампом у червні 2017 року.

В адміністрації Порошенка назвали публікацію ВВС відвертою брехнею і вимагали спростування цієї інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування