Ахметов, Льовочкін і Медведчук консолідують сили, щоб "взяти" парламент

Середа, 26 вересня 2018, 09:51

Сили бізнесмена Ріната Ахметова, нардепа Сергія Льовочкіна та кума Путіна Віктора Медведчука ведуть перемовини про об’єднання і роблять ставку на парламентські вибори.

Про це йдеться у статті "Української правди".

Відзначається, що об’єднавчі переговори між партією "За життя" Вадима Рабіновича, спонсором якої є Медведчук, і "Опоблоком" (складається з двох груп: Сергій Льовочкін – Юрій Бойко і Вадим Новинський – Борис Колесніков від групи Ахметова) почалися з середини вересня.

"Так, переговори йдуть. Це все, що можу сказати", – скупо зізнався УП Бойко.

За даними джерела УП у керівництві ОБ, на одну із зустрічей приїжджав і сам Ахметов.

"Поки що не йдеться про квоти чи посади, ми говоримо про принципи, навколо яких об’єднуватися", – розповів співголова фракції ОБ Олександр Вілкул, який є представником ахметівського "крила" партії.

Повідомляється, що стратегічна мета такого великого об’єднання – не так успіх на президентських виборах, як взяття під контроль наступного парламенту після виборів 2019 року.

Фактично всі групи переговірників вважають, що спільними зусиллями партія "За життя" та "Опоблок" мають шанс на реванш – завести до наступної Ради найбільшу фракцію і бажано зайняти крісло прем’єра.

Гіршим сценарієм у таборі ОБ називають варіант 2006 року, коли "регіонали" мали найбільшу фракцію в опозиції.

Якщо переговори про об’єднання "За життя" й ОБ матимуть успіх, то сила отримає вражаючі можливості від фактично найбільшого медійного пулу в Україні до консолідації виборців Партії регіонів на Сході та Півдні країни.

Крім того, злиття Ахметова, Новинського, Колеснікова, Фірташа, Льовочкіна, Медведчука в одній силі сконцентрує найбільший фінансовий ресурс в українській політиці, змагатись з яким зможе хіба команда чинного президента Петра Порошенка.

"Хоча справедливості заради варто сказати, що в певному сенсі і більшість із вищезгаданих людей можна назвати партнерами президента. "Віденський пакт" з Фірташем-Льовочкіним"Роттердам+" для Ахметова чи ринок скрапленого газу для Медведчука – це значущі складові реваншу "регіоналів"", - йдеться в статті.

Разом з тим, відзначається, що попри серйозні перспективи від об’єднання, все забуксувало вже на етапі перших складних рішень – як розділити партію, і кого висунути кандидатом у президенти.

Більше про те, до чого може призвести об’єднання сил Ахметова, Льовочкіна та  Медведчука, про що вони домовляються, і що може завадити їхньому союзу – читайте в матеріалі УП:  "Ахметов, Льовочкін і Медведчук, або Троє в партії, не рахуючи Рабіновича"

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування