Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна заявили про відсутність компромісів щодо місії ООН на Донбасі

Середа, 26 вересня 2018, 16:28

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков запевняє, що компромісу з питання миротворчої місії ООН на Донбасі досі немає.

Так він прокоментував інформацію про те, що нібито досягнутий компроміс про відправку в регіон миротворчої місії під егідою ООН, передає ТАСС.

"Ні, я б не сказав, що є якесь загальне розуміння. Як і раніше там знаків запитань більше", - сказав Пєсков.

За його словами, невирішеним залишається питання того, як можна розгортати контингент.

Пєсков знову повторив позицію РФ про те, що місія ООН може бути розміщена виключно "за згодою сторін".

Як повідомлялось, президент України Петро Порошенко заявив, що розгортання миротворчої операції з мандатом ООН на Донбасі "може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу".

Раніше Порошенко назвав "замилюванням очей" пропозицію російського лідера Володимира Путіна щодо розташування миротворців на Донбасі.

За його словами, в той час, коли Україна пропонує створити на Донбасі справжню миротворчу місію ООН, яка б передбачала розташування міжнародних контингентів по всій зоні ведення бойових дій, Путін хоче обмежитися супроводом міжнародних спостерігачів.

17 березня Порошенко висловив сподівання, що новий уряд Ангели Меркель сприятиме у питанні введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Росія перехопила ініціативу України щодо миротворців на Донбасі і запропонувала свій варіант, який передбачає наявність місії лише на лінії розведення сторін для охорони місії ОБСЄ.

Україна ж наполягає на миротворцях на усій захопленій території, в тому числі – на кордоні з Росією. Також Київ проти того, щоб росіяни входили у миротворчу місію ООН, якщо її спрямують на схід України.

Передбачається, що для того, аби зупинити війну на Донбасі, потрібен контингент у 20 тисяч військовослужбовців з країн, які не є членами НАТО, і 4 тисяч поліцейських.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування