Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 27 вересня 2018, 21:05

55 нерозкритих злочинів проти активістів, стало відомо хто і через що замовив "Сармата", Захарченка міг замовити Пушилін, у Києві знову заборонили продаж алкоголю – новини, які обговорювали 27 вересня.

Про напади на активістів

Друзі Катерини Гандзюк та адвокати постраждалих активістів зібрали та передали нам дані про 55 нападів на громадських діячів, що сталися з початку 2017 року.

Так, атак зазнали 5 жінок, одну з них – правозахисницю Ірину Ноздровську, було вбито, а всього у 55 випадках нападів чотири закінчилися смертю активістів.

У переважній більшості напади - це побиття без застосування зброї, що призвели до тяжких або легких тілесних ушкоджень; у 15 випадках нападники використовували вогнепальну, травматичну або холодну зброю.

Правозахисники наголошують, що зібрані відомості - лише те, що потрапило у поле їхньої уваги, а реальна кількість таких злочинів набагато більша. У списку переважно – адвокати та правозахисники, екологи, журналісти та антикорупціонери – ті, хто контролюють роботу влади.

Активісти говорять, що напади на активістів та журналістів – наслідок змови влади із місцевими елітами. А Президент Петро Порошенко говорить, що поділяє стурбованість щодо численних нападів на активістів.

Про вбивство "Сармата" та замовника

Підозрюваний у вбивстві активіста Бердянська та екс-бійця АТО Віталія Олешка заявив, що вчинив злочин на замовлення підприємця, власника бердянського ресторану  "Мохіто". Що власник ресторану попросив його допомогти провчити і "прострелити сідниці" одному чоловіку, який нібито є рекетиром.

У показах підозрюваний наголосив, що підприємець обіцяв йому за це винагороду у вигляді фінансової допомоги у розвитку будь-якого бізнесу.

Про вбивство Захарченка та записи СБУ

Служба безпеки повідомляє, що отримала аудіозапис із доказами підготовки так званим головою "Народного Совета ДНР" Денисом Пушиліним усунення Олександра Захарченка з посади "глави ДНР".

На записі розмова між офіційним помічником Пушиліна Олександром Лаврентьєвим та двома невідомими людьми.

У розмові Лаврентьєв натякає співрозмовникам, що Захарченка пора міняти на Пушиліна, тому що з ним "ніхто ні про що не може домовитися". І зробити це потрібно швидко, до вересня.

Про мера Глухова Мішеля Терещенка

В кінці листопада 2015, по всіх містах і селах розлетілася сенсація: на виборах в провінційному Глухові, колишній гетьманській столиці, переміг Мішель Терещенко. Уродженець Франції, нащадок відомої династії меценатів і цукрозаводчиків пообіцяв глуховчанам солодке життя.

Він набрав 8414 голоси (64,58%) проти 4067 голосів (31,21%) у опонента Юрія Бурлаки. Цей тріумф француза в українській глибинці багато хто сприйняв як особисту перемогу. Як одне з найдивовижніших досягнень Революції Переваги.

Пройшло три роки. Терещенко вирішив достроково скласти повноваження міського голови Глухова. Останньою краплею стало те, що на останню сесію міськради прийшли два депутати.

Про інші новини

Медведчук вимагає від УП не називати його партнером Порошенка. "Кузню на Рибальському" у Порошенка купує Тігіпко. ТРЦ "Гулівер" продають за 18 мільярдів. У Києві знову заборонили продавати алкоголь уночі. Заправки продовжують піднімати ціни на пальне.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування