Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Помпео: Росія намагається ускладнити життя усім американцям

П'ятниця, 28 вересня 2018, 06:47

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Кремль у спробах "ускладнити життя усім американцям" перед виборами у Конгрес та місцевих органів влади, які пройдуть у листопаді.

Про це він заявив в інтерв'ю телекомпанії CBS, передає "Голос Америки".

Політик нагадав про висновки розвідки США про те, що РФ втручалася в американські президентські вибори-2016.

У США прогнозують, що Кремль планує повторити своє втручання на проміжних виборах у Конгрес у листопаді.

Відповідаючи на питання про наміри Кремля, Помпео підкреслив: "Не маю сумнівів, що РФ докладає всіх зусиль, щоб ускладнити життя усім американцям".

"Це продовжується десятиліттями, тому американський народ має знати, що уряд США активно працює над тим, щоб РФ, Китай, Іран та Північна Корея, всі ті, в кого є злі наміри по відношенню до Америки, не мали можливості суттєво втручатись в американські вибори", - зазначив він.

"Ми старанно працюємо над цим, і я впевнений, що ми зможемо цього досягти", - зауважив держсекретар.

Коли у Помпео запитали, чи впевнена адміністрація президента Трампа у безпеці виборів, він відповів: "Так. У цьому немає жодних сумнівів".

У відповідь на питання, чи будуть США жорстко протидіяти РФ, політик наголосив: "Безперечно. Діюча адміністрація протидіє Росії сильніше, ніж будь-яка інша адміністрація з часів "холодної війни".

Раніше Трамп підписав указ, що дозволяє застосування санкцій проти іноземців, які беруть участь у втручання в американські вибори.

У США планують витратити 380 мільйонів доларів на безпеку виборів у Конгрес.

На початку серпня сенатор Білл Нельон заявив, що російські хакери проникли в деякі виборчі бази Флориди і можуть видалити зареєстрованих виборців напередодні виборів, якщо системи не будуть належним чином захищені.

Як повідомлялося, ЦРУ очікує втручання Росії на майбутніх виборах у США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...