Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не бачить сенсу переносити з Мінська переговори щодо Донбасу

П'ятниця, 28 вересня 2018, 14:43

Другий президент України Леонід Кучма вважає недоцільним переносити майданчик переговорів Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі з Мінська в нейтральну країну.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми чуємо (пропозиції - ред.): давайте перенесемо з Мінська в нейтральну країну. Я перераховую ці країни: Швейцарія, Швеція, Фінляндія... Хтось думає, що ми там можемо проводити ці зустрічі?", - сказав Кучма.

"Чи хтось заявляє, що вони будуть оформляти допуск туди представникам Донбасу? А вартість там проведених зустрічей? Ви знаєте, що деякі наші учасники Мінського процесу їздять до столиці Білорусі за власний кошт?", - додав він.

За словами Кучми, "треба думати про наслідки" сказаних заяв.

Другий президент також зазначив, що поведінку Білорусі й на міжнародній арені можна пояснити, адже на неї "тисне Росія" і "з об'єктивних причин офіційний Мінськ не може позбутися цього тиску".

Раніше у вересні постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив про необхідність переносити переговори по Донбасу з Мінська в якусь іншу столицю, тому що делегація Білорусі при ООН "хронічно" голосує проти будь-яких ідей і пропозицій України, навіть тих, які не стосуються конфлікту з РФ.

У січні 2018 року президент США Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська в інше місце переговори по Донбасу.

Під час першої зустрічі Петра Порошенка з Володимиром Путіним у 2014 році Нурсултан Назарбаєв пропонував проводити зустрічі по Донбасу в Астані. Однак Путін вибрав Мінськ.

Раніше 28 вересня Кучма заявив, що завершить роботу в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, коли досягне критичного віку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування