Будівельника підозрюють у розкраданні на таборі "Вікторія", де загинули 3 дітей

Вівторок, 4 вересня 2018, 15:14

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру у розкраданні державних коштів директору компанії, що реконструювала дитячий табір "Вікторія".

Про це правоохоронці повідомили у вівторок.

"Повідомили про підозру директору субпідрядної організації, яка за договором виконувала роботи з реконструкції приміщень міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу "Вікторія", – повідомив прокурор області Олег Жученко.

Керівника фірми підозрюють у привласненні частини бюджетних коштів, отриманих від міської ради.

За версією слідства, він підробляв будівельну документацію, завищуючи вартість робіт за рахунок завищення єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Як стверджують в прокуратурі, про це свідчать акти приймання виконаних робіт

Зазначається, що кожен акт підписано та засвідчено печаткою фірми, а підозрюваний нібито заволодів понад 400 тисячами гривень.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, йдеться про ТОВ "Стройсоцстандартрозвиток". Саме це підприємство у 2015-2016 роках уклало договір підряду з основним будівельником – ТОВ "ЮГ-Укрстрой".

Відповідно до документації субпідрядника, його директором з 2014 року і донині є Чернишев Станіслав Ігорович.

Місцеве видання "Думская" також пише, що затриманим є саме Чернишев.

"ЮГ-Укрстрой", яке співпрацювало із підозрюваними, належала тоді Світлані Донченко. Вона сама, її родина та родина її співмешканця володіють також одеською канатною дорогою.

Справу про розкрадання на роботах у "Вікторії" поліція відкрила за місяць до пожежі – у серпня 2017 року.

Як відомо, в ніч на 16 вересня 2017 року у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинуло троє дітей. Також до лікарні доставлено двоє неповнолітніх.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

18 вересня Київський районний суд заарештував без права внесення застави підозрюваного в порушенні правил пожежної безпеки директора дитячого табору "Вікторія".

Пізніше суд продовжив до 12 грудня термін арешту Саркісяна з альтернативою внесення застави в обсягу 128 тисяч гривень.

28 листопада 2017 року суд відсторонив Саркісяна від посади директора табору "Вікторія"

Пізніше прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.

У квітні 2018 року виховательку "Вікторії" Наталію Цокур (Янчук) засудили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...