Парубій анонсував розгляд закону про мову, щоб заповнити "вакуум"

Понеділок, 1 жовтня 2018, 11:41

4 жовтня Верховна Рада спробує розглянути закон про мову, перейменувати Дніпропетровську й Кіровоградську області та узаконити вітання "Слава Україні" у війську.

Про це повідомив голова парламенту Андрій Парубій на погоджувальній раді 1 жовтня.

"У четвер – ключове питання цього тижня, з яким неодноразово зверталися фракції як коаліції, так і опозиції, – проект закону "Про мову в Україні", – сказав він.

"Таких законів є чотири, які сьогодні пройшли комітет. Я буду пропонувати, щоб ми розглядали закон "Про мови в Україні" за повною процедурою, щоб усі доповідачі мали можливість виступити – і ми могли обговорити закони по повній процедурі і в ході обговорення вибрати один із них, який ми зможемо прийняти у першому читанні  і на базі якого ми зможемо розпочати роботи до другого читання", – сказав Парубій

Він переконаний, "закон про українську державну мову – це виклик, який стоїть перед українським парламентом", на який потрібно дати відповідь.

"У цій сфері є вакуум після того, як Конституційний суд відмінив закон Колесніченка – Ківалова. І для багатьох із нас, хто був у залі, коли зал переламували під закон Колесніченка – Ківалова, це має стати питанням честі, щоб ми змогли прийняти сучасний, європейський закон про державну мову в Україні", – сказав голова ВР.

Він вважає це одним із ключових питань на цей тиждень.

"Прошу голів фракцій сьогодні на засіданнях провести максимально обговорення, щоб ми змогли вийти на той один законопроект, який стане базою для доопрацювання до другого читання", – сказав Парубій.

Також спікер додав, до "вже готовий до розгляду проект закону про внесення змін до статутів Збройних сил щодо вітання "Слава Україні!"

"Комітет провів якісну роботу (до другого читання – ред.), було внесено 44 правки – тільки одна з них відхилена. Комітет фактично зумів об'єднати усіх авторів правок, і ми зможемо в четвер розглянути його в другому читанні", – заявив Парубій.

Спікер озвучив і інші плани на тиждень.

Він нагадав, що минулого робочого четверга депутати не встигли розглянути зміни до Конституції щодо перейменування двох областей – тож спробують зробити це цього четверга.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...