НАЗК знайшло незадекларовані акції Новинського на 4 фірми

Середа, 10 жовтня 2018, 14:27
НАЗК знайшло незадекларовані акції Новинського на 4 фірми

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило декларування недостовірної інформації нардепом з фракції "Опозиційний блок" Вадимом Новинським.  

Про це йдеться у повідомленні агентства на офіційному сайті.

"Обґрунтовані висновки складені щодо народного депутата Новинського Вадима Владиславовича, депутата Маріупольської міської ради Вашури Савелія Анатолійовича та інспектора Головного управління Національної поліції у Київській області  Земенка Сергія Васильовича", - йдеться у повідомленні.

"Так, встановлено, що Вадим Новинський не зазначив у деклараціях за 2015 та 2016 роки інформацію про вартість таких об’єктів декларування:  належних йому акцій чотирьох компаній та частин двох приміщень, що перебувають у його користуванні", - заявили в НАЗК.

Вказується, що у кожній декларації відомості відрізняються від достовірних  на суму понад 8,6 млн гривень. Відповідні обґрунтовані висновки направлені до Національного антикорупційного бюро.

В НАЗК заявили, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

У липні НАЗК повідомило, що не встигла перевірити декларації Новинського і Євгенія Гєллєра.

Наприкінці 2016 року Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Новинського. Нардепа звинувачують в утриманні під вартою помічника покійного митрополита Володимира – архієпископа Драбинка з метою змусити Володимира відректися від престолу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування