НАЗК не встигла перевірити декларації Новинського і Гєллєра

П'ятниця, 20 липня 2018, 15:15

Національне агентство із запобігання корупції продовжило ще на місяць перевірку декларації народних депутатів від "Опозиційного блока" Вадима Новинського і "Відродження" Євгенія Гєллєра.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Продовжено термін повної перевірки е-декларацій на додаткові 30 календарних днів", - йдеться у прес-релізі, але про причини затримки з висновками не повідомляється.

У Новинського перевіряють звіти про статки за 2015 та 2016 роки, у Гєллєра - за 2017 рік.

Також зазначається, що агентство завершило перевірку е-декларації за 2015 рік нардепа з фракції "Опоблок" Юрія Мороко.

Як повідомлялося, 25 травня НАЗК вирішило провести повну перевірку декларацій Гєллєра та Новинського. Аналіз мав тривати 60 календарних днів.

Наприкінці 2016 року Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Новинського. Нардепа звинувачують в утриманні під вартою помічника покійного митрополита Володимира – архієпископа Драбинка з метою змусити Володимира відректися від престолу.

У серпні 2017 року нардеп Гєллєр вніс до Єдиного держреєстру декларацій інформацію про те, що отримав "у подарунок" майже 18 мільйонів гривень.

Стосовно Мороко у червні стало відомо, що Національне антикорупційне бюро розслідує відносно нього справу про можливе незаконне збагачення і недостовірне декларування.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News