Декларація екс-мера Полтави: багатодітний і холостий, але з мільйонами мами

Середа, 10 жовтня 2018, 16:52

Відправлений у відставку мер Полтави Олександр Мамай вказав у декларації новонароджену доньку, але не зазначив матір дитини та її майно.

Як пише Bihus.Info, 9 жовтня Мамай подав до НАЗК декларацію перед звільненням.

Серед членів родини він вказав свою 76-річну матір Тамару, неповнолітніх синів Сергія та Євгенія, двох доньок Марію 2016 і Поліну 2018 років народження.

Однак у декларації відсутня ймовірна матір дітей. Ймовірно, це колишня дружина мера Людмила, з якою він офіційно розлучився у 2013 році.

"Мешкає Мамай з сім’єю нібито у 47-метровій квартирі матері. Проте фактично колишній мер проживає у будинку площею 420 кв. м по вулиці Світанковій у Полтаві, записаному на колишню дружину", – зазначають журналісти.

Вони стверджують, що саме в цей будинок у 2015 році Мамай приводив журналістів місцевої газети, давав іміджеве інтерв’ю і розповідав про ідеальне подружнє життя з дружиною Людмилою.

Із транспортних засобів колишній міський голова володіє вантажівкою "Газель" та раритетними "ГАЗ-69" 1967 і "Волгою" "ГАЗ-21" 1963 років випуску.

Згідно з його декларацією за 2012 рік, на Людмилу Мамай були записані Lexus LX 570 і дві BMW X5 2007 і 2011 років. Проте ці автівки  і пізніше неодноразово помічали у користуванні самого екс-посадовця.

Наприклад, у 2014 році він заявив про викрадення свого Lexus, але незабаром машина знайшлася у Харкові. Того ж року міський голова потрапив у ДТП на одному із BMW.

Олександр Мамай задекларував понад 1 млн гривень і 760 тисяч доларів готівки у себе.

Водночас, його 76-річна мати Тамара накопичила 3,7 млн гривень і 870 тисяч доларів.

14 вересня депутати Полтавської міської ради ухвалили рішення про розпуск міськвиконкому, а також проголосували за відставку мера Олександра Мамая.

Він заявив, що не визнає рішення депутатів і залишається міським головою.

У 2014-2015 роках Мамая звинувачували у конфлікті інтересів: він виніс на сесію міськради і сам проголосував за виділення землі під будівництво торгівельних павільйонів своїй падчерці Ірині Климко.

Справу закрили у 2015 році, оскільки спливли строки накладення стягнення.

Однак під час розгляду Мамай став фігурантом іншого скандалу: він та його заступник нібито намагались "домовитись" із суддею про закриття справи за хабар.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...