Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Турчинов поскаржився НАТО на дії Росії в морі й "незрозумілу" Європу

Вівторок, 16 жовтня 2018, 16:38

Росія посилює військову присутність в Азово-Чорноморському регіоні, а Західна Європа підтримує її економічні інтереси.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів на зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічєнє, передає прес-служба РНБО.

Також Турчинов звернув увагу Юкнявічєнє на той факт, що на кордоні з Україною РФ продовжує розгортати військову інфраструктуру та посилювати військові підрозділи збройних сил.

"Росія використовує весь арсенал гібридної агресії проти України, розглядаючи нашу державу як випробувальний майданчик для технологій, які потім використовуються проти Європи та США", - зазначив секретар РНБО.

Водночас Турчинов повідомив, що Україна активно реформує сектор безпеки і оборони, який розбудовується за моделлю країн-членів НАТО.

Також він піддав критиці дії Західної Європи щодо Росії.

"Не зовсім зрозуміла позиція Європи, яка, продовжуючи санкції, дозволяє Росії будувати "Північний потік-2", таким чином підтримуючи стратегічні економічні інтереси РФ та наражаючи свій енергетичний комплекс на небезпеку", - сказав секретар РНБО.

Президент ПА НАТО у свою чергу підкреслила, що Україна завжди перебуваю на порядку денному в Асамблеї.

"Сьогодні у всіх держав є чітке розуміння агресивної ролі Росії та тієї позиції, яку займає ця країна в світі", - зазначила Юкнявічєнє.

Вона додала, що сильна Україна - це важливий елемент європейської системи безпеки.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування