Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Країни G7 виступили зі спільною заявою з приводу зникнення Хашкаджі

Середа, 17 жовтня 2018, 02:44

Міністри закордонних справ країн G7 і Верховний представник ЄС закликають до проведення швидкого і чесного розслідування зникнення саудівського журналіста Джамала Хашкаджі і притягнення винних до відповідальності.

Про це йдеться в спільній заяві G7.

Міністри закордонних справ країн G7: Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії, Сполучених Штатів Америки та Верховний представник Європейського союзу, підтверджують свою прихильність справі захисту свободи вираження думок і захисту вільної преси.

"Ми як і раніше дуже стурбовані зникненням відомого саудівського журналіста Джамала Хашкаджі. Ті, хто несе відповідальність за його зникнення, мають бути притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві міністрів.

"Ми підтримуємо турецько-саудівське співробітництво і сподіваємося, що Королівство Саудівська Аравія проведе ретельне, надійне, прозоре і швидке розслідування, як було оголошено", - сказано в документі.

Нагадаємо, турецька влада вважає, що саудівські агенти вбили і розчленували журналіста в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня.

Саудівська Аравія назвала ці звинувачення безпідставними, проте інформація американських ЗМІ свідчить, що влада Саудівської Аравії готується визнати факт вбивства Хашкаджі на території консульства.

За даними джерел агентства Associated Press, турецька поліція в ході обшуків в саудівському консульстві в Стамбулі знайшла докази того, що саудівського журналіста вбили.

За даними телеканалу CNN, перед тим, як в консульство були допущені турецькі слідчі, в будівлю установи увійшла бригада прибиральників.

Раніше газета The Washington Post опублікувала статтю в якій стверджується, що турецька сторона повідомила американським колегам про відео- і аудіозаписи, які підтверджують, що саудівський журналіст Хашкаджі був убитий в консульстві Саудівської Аравії.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування