Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Турчинов перевів у посилений режим спецслужби для захисту від хакерських атак РФ під час виборів

Четвер, 18 жовтня 2018, 11:50

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов доручив перевести у посилений режим кібербезпеки Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори"  під час проведення чергових виборів президента та народних депутатів у 2019 році.

Про це він заявив під час засідання Національного координаційного центру кібербезпеки, повідомляє прес-служба РНБО.

Зазначається, що під час засідання було розглянуто питання щодо стану захищеності об'єктів критичної інформаційної інфраструктури, захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах Центральної виборчої комісії та інше.

За словами Турчинова, наразі є обґрунтовані підстави вважати, що Росія намагатиметься використати виборчий процес для реалізації планів гібридної агресії проти України.

Він додав, що це підтверджує досвід США та країн Західної Європи.

"Тому інформаційна та кібербезпека виборів вимагатиме злагодженої та скоординованої роботи багатьох державних інституцій, насамперед ЦВК, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, відповідних підрозділів Служби безпеки України та Національної поліції", - сказав секретар РНБО.

Після цього він доручив їм утворити міжвідомчу робочу групу для забезпечення надійного та безпечного функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" під час проведення чергових виборів президента та народних депутатів України у 2019 році.

Повідомляється, що силовим структурам, що відповідають за кіберзахист і кібербезпеку, доручено забезпечити своєчасне виявлення, попередження та локалізацію можливих кіберінцидентів та кібератак на інформаційні системи та державні електронні інформаційні ресурси ЦВК.

За даними РНБО, будуть проведенні кібернавчання з відпрацювання спільних заходів з кіберзахисту та протидії зовнішнім втручанням у роботу інформаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем ЦВК.

"Національній поліції України доручено забезпечити належну охорону телекомунікаційного обладнання та телекомунікаційних мереж, необхідних для здійснення обміну даними між центральним вузлом та окремими регіональними органами адміністрування Державного реєстру виборців", - йдеться у повідомленні.

Також було вирішено провести підготовку персоналу ЦВК та забезпечити захист інтернет-сайтів комісії.

Зазначається, що крім того, на засіданні вирішено посилити кіберзахист об'єктів критичної інформаційної інфраструктури, а також створення єдиної інтерактивної бази даних про кіберінциденти.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування