Суд не випустив з-під варти ймовірного нападника на Гандзюк

Четвер, 18 жовтня 2018, 18:18

Херсонський міський суд продовжив строк тримання під вартою ймовірного виконавця замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк Микиті Грабчуку.

Про це "Українській правді" повідомив у четвер речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Суд продовжив строк тримання під вартою до 3 грудня підозрюваним в організації та виконанні замаху на вбивство Катерини Гандзюк. Вчора відбувся суд по організатору - Торбіну. Сьогодні був суд по виконавцю - Грабчуку", – сказав він.

Раніше у четвер перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що поліція продовжує працювати над встановленням замовників нападу на херсонську громадську активістку  Катерину Гандзюк.

Як повідомлялось, слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п’ятьох колишніх учасників АТО. Це – В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

Торбін у підозрі фігурує як організатор замаху. Грабчука називають безпосереднім виконавцем нападу.

Поліція заявляла, що четверо з п’яти підозрюваних у спробі вбити Гандзюк зізналися у скоєнні злочину, а Торбін не дає зізнавальних свідчень.

Усім п'ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід. Чотирьох – відправив під арешт, Вишневському обрав цілодобовий домашній арешт.

Пізніше під домашній арешт відпустили Васяновича та Горбунова.

31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

Правову кваліфікацію справи під тиском громадськості й резонансу справи змінювали кілька разів: "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства).

Крім того, слідчий у справі Гандзюк погодився розглядати цей інцидент як спробу замовного вбивства.

Читайте також: "Найманці чи робін гуди? Які мотиви підозрюваних в замаху на Гандзюк"

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування