Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Напад на Гандзюк: поліція провела слідчий експеримент

Четвер, 18 жовтня 2018, 15:50

Перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін каже, що поліція "працює над встановленням замовників" нападу на херсонську громадську активістку  Катерину Гандзюк.

Про це він сказав 18 жовтня під час оперативного заслуховування щодо розслідування у справі херсонської громадської активістки  Катерини Гандзюк, інформує прес-служба поліції.

За словами Аброськіна, наразі слідство розглядає дві основні версії нападу: професійна діяльність Гандзюк на посаді виконуючої обов’язки керівника апарату Херсонської міської ради та друга версія – активна громадянська позиція, а також її  громадська та політична діяльність як активіста.

У поліції нагадують, що встановили п’ятьох осіб, причетних до вчинення злочину. Серед них – організатор, пособники, виконавець та водій.

Зазначається, що водій та пособники пішли на співпрацю зі слідством та дають покази. З ними в рамках слідчих дій вже проведено слідчий експеримент. 

Оскільки ці громадяни надають максимальну допомогу в розслідуванні і співпрацюють зі слідством, судом було прийнято рішення про обрання запобіжного заходу для них у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням електронного браслета, зазначають у поліції.

Ймовірний організатор та виконавець залишаються під вартою.

"У нас є всі необхідні докази по пособниках, виконавцях і організатору. Наразі ми відпрацьовуємо версії у напрямку встановлення замовників та посередників у вчиненні цього злочину", – заявив Аброськін.

 

Зазначається, що досудове слідство у справі Гандзюк триває.

В кінці вересня активістка і радниця мера Херсона Катерина Гандзюк звернулася до влади просто з лікарняного ліжка за допомогою відеозвернення.

Вона дорікнула правоохоронним органам за те, що вони досі не знайшли замовника нападу.

Також вона нагадала про 40 інших активістів, які постраждали від нападів за останній рік та закликала розслідувати їхні справи.

31 липня Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

Правову кваліфікацію справи під тиском громадськості й резонансу справи змінювали кілька разів: "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства).

Крім того, слідчий у справі Гандзюк погодився розглядати цей інцидент як спробу замовного вбивства.

Читайте також: Серійна бездіяльність, або Особливості слідства у справі Гандзюк

"Це тільки початок. Насильства будуть жорстокішими – Гандзюк та інші активісти про напади на себе"

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування