Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Передвиборчі чвари: "Радикал" пришив Тимошенко фейк, у неї заперечили

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 13:59

Депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Віктор Вовк звинуватив лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко в маніпуляції і самопіарі щодо іі участі у заходах Римського клубу.

Як написав він у Facebook, повідомлення від 17 жовтня про участь Тимошенко у "саміті Римського клубу" є "фейковим піаром, спрямованим на втягування престижної міжнародної організації у процеси в Україні".

17 жовтня Тимошенко повідомила: "Сьогодні я в Римі, на саміті Римського клубу. Мені надзвичайно приємно представляти Україну на такому потужному зібранні світових інтелектуалів. Тут зібралися понад 400 визнаних міжнародних авторитетів та вископоставлених гостей з усього світу".

За словами Вовка, саміт Римського клубу відбувся 16 жовтня, а 17-18 жовтня у Римі проходила відкрита наукова конференція Римського клубу, присвячена його 50-й річниці.

"Як асоційований член Римського клубу з 2005 року і співзасновник (з професором Богданом Гаврилишиним) Української асоціації Римського клубу, який дійсно брав участь у ювілейному зібранні та науковій конференції клубу в Римі і єдиний офіційно представляв там Україну, я заявляю, що зазначені маніпулятивні заголовки не відповідають дійсності", – заявив він, коментуючи републікації заяви Тимошенко у ЗМІ.

За словами Вовка, на саміті 16 жовтня Тимошенко не було "і не могло бути, оскільки вона до Римського клубу не має жодного відношення", а от на конференції, на яку міг зареєструватися будь-хто, вона була разом із соратником Григорієм Немирею.

"Пробула вона на конференції лише кілька годин – до обіду першого дня заради кількох піар фотографій і, як виявляється, фейкової новини в українських ЗМІ", – заявив Вовк.

За даними його джерел, бельгійку Сандрін Діксон-Деклев та південноафриканку Мамфелу Рамфель Юлія Тимошенко "спіймала на ходу і напросилася на спільну фотографію".

"Як поінформували мене в Секретаріаті Римського клубу, пані Тимошенко завчасно письмово зверталася до них щодо офіційної зустрічі з керівництвом клубу, але їй було відмовлено!", – заявив також Вовк.

За його словами, саме керівництво Римського клубу запропонувало йому зробити офіційне повідомлення щодо справжнього представництва України на ювілейних заходах.

На сайті Римського клубу сказано: "Ми раді вітати Віктора Вовка, асоційованого члена та віце-президента Української асоціації Римського клубу як єдиного українського представника на Членській зустрічі та щорічній конференції Римського клубу з 16 по 18 жовтня у Римі". Про Тимошенко там не згадано.

Андерс Вейкман, Віктор Вовк, Сандрін Діксон-Деклев, Ернст Фон Вайцзеккер
Андерс Вейкман, Віктор Вовк, Сандрін Діксон-Деклев, Ернст Фон Вайцзеккер
The Club of Rome (Twitter)

Вовк наводить афіші, в яких ідеться про конференцію, хоча Facebook-сторінка Римського клубу, на яку він посилається, у шапці має афішку саме ювілейного саміту.

Зі свого боку, заступник голови партії "Батьківщина" Немиря вказав на докази того, що заходи Римського клубу, про які писала Тимошенко, справді називаються самітом.  

"Ювілейний саміт Римського клубу, як свідчить сайт Римського клубусайт ювілейного саміту і сторінка Клубу в Facebook, відбувався саме 17-18 жовтня, а не 16-го, як намагаються зараз розповісти Уколов і Ко в своєму сліпому бажанні оббрехати Юлію Тимошенко", – заявив він.

 

Немиря також вказав на добірність публіки, яку Вовк назвав "різнобарвною": мовляв, у прес-релізі Римського клубу зазначено, що в тому саміті взяли участь понад 400 лідерів думок і сановників з усього світу, "а не студенти, як зневажливо пишуть пан Вовк і пан Уколов".

 

"Батьківщина" навела зміст листа від менеджера проектів та з питань комунікацій про те, що Тимошенко будуть раді бачити на 50-й ювілейній Конференції у Римі.

Немиря наголосив, що біля входу їх зустрічав виконавчий директор Римського клубу – і сиділи вони в першому ряду, а "співпрезидент Римського клубу Андерс Війкман, відкриваючи засідання, особисто привітав Юлію Тимошенко".

 

Також партія оприлюднила більше фотографій із Тимошенко на подіях Римського клубу.  

Наприклад, вона зустрілася з Андерсом Війкманом і Ернстом Фон Вайцзеккером, у яких того дня закінчилися повноваження співпрезидентів Клубу, та зі співавтором доповіді "Come on!".

 
 

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...