Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українця Штиблікова вивезли з колонії в Омську після бунту там

Середа, 24 жовтня 2018, 12:49

Фігуранта справи "кримських диверсантів" Дмитра Штиблікова, засудженого на 5 років позбавлення волі, було етаповано з російської колонії №6 Омська.

Де він перебуває на даний момент – невідомо, повідомив журналіст Антон Наумлюк у Facebook у ніч на 24 жовтня.

"Увечері 6 жовтня в колонії сталися сутички між ув'язненими через тортури і побиття, з вікна вивісили банер "Рятуйте". Були введені спецназ і співробітники Росгвардіі", – зазначив він.

"Після бунту, в якому брало участь до 200 ув'язнених, частина з них оголосила голодування, постраждали в результаті близько 40 осіб, щонайменше один був доставлений в реанімацію", – додав Наумлюк.

"Після цього Штиблікова, який перебував в умовах ізоляції в ПКТ, і якого події не торкнулися, було етаповано", – повідомив журналіст.

Раніше в.о. консула-керівника консульства України в Новосибірську повідомляв, що Штибліков із травня цього року перебуває в одиночній камері в колонії Омська. Його відправляли в "одиночку" на півроку.

У листопаді 2016 року в Севастополі окупанти повідомили про затримання "членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України" – Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудки.

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

У травні 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили.

У листопаді 2017 року Севастопольський міськсуд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

16 червня 2018 року уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова відвідала Штиблікова в колонії разом із в.о. консула України в Новосибірську Олегом Фіногеновим. Останній потім заявив, що Дмитро виглядає добре і не скаржиться.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:13
В половині областей України оголосили тривогу через загрозу балістики
13:06
12 мільйонів гривень: ВАКС обрав запобіжний захід нардепу "Слуги народу" Клочку
12:51
Шанси України на перемогу в Євробаченні 2024: як змінилися прогнози букмекерів після двох півфіналів
12:44
Павлюк анонсував створення центру рекрутингу Сухопутних військ
12:33
Посол Польщі: Повернення чоловіків до України силою важко уявити
12:22
Росіяни з артилерії обстріляли Сумщину: загинула жінка, її онука — поранена
12:17
Вчені знайшли 57 тисяч клітин і 150 мільйонів нейронних зв'язків у крихітному зразку людського мозку
12:17
Український експорт з чорноморських портів сягнув 45 мільйонів тонн: чию продукцію переважно вивозили
12:07
У Повітряних силах пояснили, чому під час удару по Харкову не лунала тривога
12:07
фото, відеоПартизани показали вцілілі судна залишків ЧФ РФ у Криму
Усі новини...
Реклама: