Держава виплатила Бочковському півмільйона за вимушений прогул

Четвер, 4 жовтня 2018, 13:01

Колишньому голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському виплатили майже 550 тисяч гривень за вимушений прогул.

Про це в коментарі "Українській правді" розповів його адвокат Володимир Єніч.

"Держказначейство виконало рішення суду і виплатило Бочковському трохи більше 500 тисяч за три з половиною роки", - сказав Єніч.

За словами адвоката, заборгованість перед Бочковським ліквідували ще у вересні.

Єніч пояснив, що рішення судів по Бочковському дійсні й він мав би повернутися до своїх обов’язків, не дивлячись на касації МВС, проте без відповідного дозволу Кабміну екс-глава ДСНС не  може повернутися у відомство.

Як повідомлялось, 7 серпня Київський апеляційний адмінсуд підтримав рішення Окружного адміністративного суду про поновлення Бочковського на посаді.

Згідно з рішенням суду, екс-главі ДСНС мали виплатити  546 тисяч 273 гривні 72 копійки.

25 березня 2015 року на засіданні уряду у прямому ефірі затримали керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковськогота його заступника Василя Стоєцького.

Бочковського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 368 "Отримання неправомірної вигоди службовою особою"; ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 364 "Зловживання владою або службовим становищем"; ч. 1 ст. 366 "Службове підроблення" КК України. Судовий розгляд вказаного кримінального провадження наразі триває.

27 квітня Бочковський прийшов під стіни ДСНС та намагався приступити до роботи, але у будівлю його не пустили.

У ДСНС стверджували, що Бочковському не вистачає відповідного рішення від Кабміну, щоб зайти в будівлю відомства.

Дозволом на допуск до адміністративної будівлі для Бочковського може бути лише відповідне рішення уряду, а не судова ухвала. Такого розпорядження Кабмін досі не давав.

Глава МВС Арсен Аваков заявляв, що Бочковський на посаді голови ДСНС працювати не буде.

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування