Вілкул заявив, що його телефон прослуховують без рішення Ради

Понеділок, 8 жовтня 2018, 18:29

Співголова фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Олександр Вілкул заявляє про прослуховування його телефону без згоди парламенту на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це Вілкул розповів журналістам в парламенті, передає "Інтерфакс-Україна".

"Телефони мої вони прослуховують. Я показав рішення суду, на підставі якого вони прослуховують телефон", - сказав нардеп.

Він показав членам комітету документи, які, за його словами, підтверджують прослуховування мобільного телефону.

Вілкул вважає кримінальне провадження сфальсифікованим і наголошує, що його будуть використовувати для тиску на нього через рідних і близьких.

"На допити я ходити готовий. Мене жодного разу не викликали в інших справах, які відкривалися - у мене їх багато. Навіщо зараз з мене знімати недоторканність? Для того, щоб натиснути на моїх рідних, близьких, друзів, провести масові обшуки ... Щоб мої родичі прийшли і сказали: Саша, домовся з ними, піди з політики", - стверджує Вілкул.

Як повідомлялося, у травні Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган пояснила, що екс-голова Дніпропетровської ОДА Вілкул "протягом 2011-2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді із земель колективної власності пайщиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району".

Також він розпорядився про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га.

Ділянки перебували у власності товариства з обмеженою діяльністю "АРТ ЛЕНД".

Вілкул замінив їх призначення із сільськогосподарського на землі промисловості.

У квітні Луценко заявив, що прокуратура має матеріали на п'ятьох народних депутатів, але не всі вони можуть стати підставою для позбавлення недоторканності.

Комітет з питань регламенту Верховної Ради ухвалив рішення рекомендувати парламенту розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття депутатської недоторканності з Олександра Вілкула.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування