Боєприпаси в Ічні мали перевезти у спецсховище рік тому - Пашинський

Вівторок, 9 жовтня 2018, 11:15

Понад рік тому Комітет Верховної Ради з нацбезпеки та оборони рекомендував терміново виділити кошти на спеціальні сховища для боєприпасів на складі в Ічні Чернігівської області, але це так і не було зроблено.

Про це у Facebook повідомив голова парламентського комітету Сергій Пашинський, проілюструвавши свій допис світлиною з російського арсеналу 2010 року.

За його словами, після вибухів арсеналів у Калинівці члени комітета здійснили інспекційну поїздку у третій за величиною склад боєприпасів у Ічні Черніговської області.

"Тоді було рекомендовано терміново виділити кошти, розробити відповідні будівельні проекти та перемістити усі боєприпаси у спеціальні бетонні сховища", - заявив Пашинський.

 
фото з Facebook Пашинського
 
фото з Facebook Пашинського

Він додав, що замовив та передав у Міноборони будівельний проект такого сховища.

"Також, завдяки підтримці народних депутатів, ми внесли зміни до законодавства, які максимально спрощують будівництво таких споруд на території військових частин. Пройшов рівно рік…", - додав Пашинський.

Згодом видання MIL.IN.UA, оприлюднило посилання на російський сайт, на якому розміщена фотографія, якою Пашинський проілюстрував свій пост у Facebook щодо перевірки складу в Ічні рік тому.

"Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський поширює фейкову інформацію, про арсенал в Ічні, видаючи довоєнні фотографії, імовірно з Російського складу за фотографії складу в Ічні", - йдеться у повідомленні.

 
 

Зазначається, що фото були зроблені ще у 2010 році.

Як повідомлялося, вночі поблизу смт Дружба сталися вибухи боєприпасів, пожежею охоплено близько 682,6 га арсеналу Міністерства оборони, з яких 402 га – технічна територія.

"Про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень  в/ч А1479 Збройних Сил України стало відомо близько 4 ранку", – зазначає МВС.

Підрозділи ДСНС та Національної поліції відразу почали роботу з евакуації населення.

З зони можливого ураження евакуйовано близько 10 тисяч осіб.

Через вибухи боєприпасів рух кількома дорогами державного значення закрито.

На місце подій вилетів прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Президент Петро Порошенко зібрав нараду силовиків.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині Військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

У Міноборони не виключають диверсію.

Восени 2017 року військова прокуратура виявила порушення використання бюджетних коштів під час облаштування арсеналу боєприпасів біля Ічні Чернігівської області.

Читайте також: На пороховій бочці. Коли й чому в Україні вибухали армійські склади

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News