Нардеп БПП: Слідчі у справі Гандзюк не зверталися, помічника звільнив

Вівторок, 6 листопада 2018, 14:17

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук запевняє, що не має жодного стосунку до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Про це він розповів "Українській правді" 6 листопада.

"То обвинуватили в причетності мого помічника, тепер уже кажуть, що я причетний. З таким успіхом можна сказати, що я причетний до вбивства Кеннеді", – заявив Паламарчук.

На запитання, чи зв’язувалися правоохоронці безпосередньо з ним самим у цій справі, нардеп сказав:

"А чому зі мною повинні зв’язуватися? Я не маю до цього (напад на Гандзюк -ред) жодного відношення".

Паламарчук зазначив, що перебуває на лікарняному ліжку після проведеної операції.

Народний депутат підтвердив, що звільнив свого помічника Ігоря Павловського, якого активісти назвали посередником у вбивстві Гандзюк.

"Він цього бажав, і я також дав йому можливість спростовувати звинувачення. Я сказав: якщо винуватий, то йди, піднімай руки і кажи, що винуватий. Якщо невинуватий, – захищай свою честь і гідність", – пояснює Паламарчук.

На його думку, звільнення Павловського дозволить уникнути тиску на слідство.

"Він по справі не проходить... Виконавці ж затримані, організатора теж затримали, якби він був там, його б затримали. Буде по справі, хай його притягують до відповідальності, затримують, заарештовують. Я за нього відповідальності не несу", – вказав нардеп.

Паламарчук стверджує, що не був знайомий із Гандзюк і каже, що засуджує її вбивство.

"Я Катерину не бачив ніколи, не спілкувався з нею, в нас не було ніяких відношень", - зазначив нардеп.

Як повідомлялось, раніше 6 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко, виступаючи у Верхвоній Раді, заявив, що у справі Гандзюк стався витік інформації, що підірвав слідство.

5 листопада організатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що посередником між виконавцями злочину та замовником був раніше судимий Ігор Павловський, що має кличку "Собака".

Повідомлялось, що Павловський є офіційним помічником народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука.

Самого Паламарчука активісти назвали "смотрящим по темах МВС у Херсонській області".

Сам Паламарчук назвав це маячнею.

Вдень 4 листопада стало відомо про смерть активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, яку облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня.

Слідство підозрює в скоєнні нападу на активістку п’ятьох колишніх учасників АТО: В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Сергія Торбіна і Микиту Грабчука.

Торбін у підозрі фігурує як організатор замаху. Грабчука називають безпосереднім виконавцем нападу.

Поліція заявляла, що четверо з п’яти підозрюваних у спробі вбити Гандзюк зізналися у скоєнні злочину, а Торбін не зізнається.

Провадження щодо замовників розслідує Служба безпеки України, провадження щодо виконавців, яке фактично завершила Нацполіція, 5 листопада передали у Головне слідче управління СБУ.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування