Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Путін погрожує східним кордонам НАТО, не мовчіть

Субота, 1 грудня 2018, 15:26
Порошенко: Путін погрожує східним кордонам НАТО, не мовчіть

Президент Петро Порошенко озвучив конкретні кроки, яких Україна очікує від міжнародної спільноти, які допоможуть зупинити російську агресію. 

Про це глава держави заявив в інтерв’ю італійській щоденній газеті Corriere della Sera, повідомляє прес-служба президента.

"Час загальних політичних декларацій минув. Якщо хочемо нормалізувати ситуацію, необхідно прямо казати московському керівництву: агресія проти Європи є неприйнятною, новий інцидент не буде толеруватися і наступна агресивна дія лише підвищить ту ціну, яку доведеться сплатити Москві", - заявив Порошенко.

За його словами, мають бути конкретні кроки, аби зупинити російську агресію.

"Наприклад, заблокувати проект "Північний потік-2", посилити присутність НАТО у Чорному морі, ввести нові санкції проти відповідальних за кризу в Азовському морі, заборонити російським кораблям заходити у європейські порти, підтримати Україну у політичній, економічній та військовій сферах", - зауважив президент.

"Ми неодноразово попереджали щодо тих, хто в Європі фліртує та сліпо танцює з Путіним, зазначаючи, що це лише спровокує нову атаку Росії на світовий порядок, свободу, основні цінності самої європейської демократії. Час очікування закінчився нападом на українські кораблі та арештом 24 українських моряків", - заявив Порошенко. 

Він додав, що незалежність України - "під загрозою, а з нею і вся система європейської безпеки".

"Будуть нові атаки? Маємо продовжувати годувати звіра, який нападає на нас? ... Тепер вони хочуть забрати Азовське море, вигнати нас і прибрати собі інші наші території. Наївні ті, хто дозволяють ввести себе в оману кремлівською пропагандою", - заявив Порошенко.

Він  подякував президенту США за рішення не зустрічатися з Путіним на саміті G20  та канцлеру ФРН Ангелі Меркель - за стримування експансії Москви.

"Але це не означає, що росіяни не продовжуватимуть свою політику вторгнення", - додав глава держави. 

За його словами, російські винищувачі порушують український повітряний простір у різних частинах кордону та в Прибалтиці.

"Вони також готуються взяти повітряний контроль над територією, де проходять газо- та нафтопроводи, якими вуглеводні поставляються в Європу. Путін погрожує східним кордонам НАТО. Якщо ви і надалі мовчатимете, Путін буде знати, що він може продовжувати експансію та отримувати нові переваги", - підкреслив президент.

Читайте також:

30 днів війни. Для чого в Україні запровадили воєнний стан 

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

9 змін, які вже відбулися після введення воєнного стану

Нагадаємо, з 26 листопада до 26 грудня у 10 областях України запроваджено воєнний стан у відповідь на захоплення росіянами українських військових суден та моряків у Керченській протоці. Військовий стан може бути продовжено в разі тривання загрози для України. 

У зв’язку з введенням воєнного стану на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі обмежили виїзд іноземців, іноземним журналістам офіційно заборонено в’їжджати до окупованого Росією Криму.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування