Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Франції вивчають причетність РФ до руху "Жовті жилети"

Неділя, 9 грудня 2018, 23:58
У Франції вивчають причетність РФ до руху Жовті жилети

У Франції вивчають повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту "Жовтих жилетів", але поки не прийшли якихось висновків.

Про це, посилаючись на видання "Еко", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Еко" зазначає, що цим питанням займається міжвідомча структура - Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки, що підкоряється прем'єр-міністру Едуару Філіпу. Розслідування почалося через повідомленння про численні фейкові акаунти в соцмережах, які використовувалися для висловлення підтримки демонстрантам.

Раніше британська газета "Таймс" з посиланням на дослідження компанії New Knowledge повідомила про сотні акаунтів, зокрема, в Twitter, через які виявлялася підтримка "Жовтим жилетам". У компанії припустили, що ці акаунти пов'язані з Росією.

Схожу інформацію розповсюдила і організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство "Блумберг". Згідно з твердженнями фахівців цієї організації, дуже активно в соцмережах підтримували "Жовтих жилетів" деякі російські державні ЗМІ.

Однак "Еко" зазначає, що поки влада Франції не прийшла до висновків у цій справі.

"Зараз ще занадто рано, щоб дати оцінку твердженням "Таймс", - пише французька газета.

Як повідомлялося, голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що до організації заворушень і актів насильства у Франції причетні ФСБ і ГРУ Росії.

Раніше повідомлялось, що у суботу в акціях протесту 8 грудня у Парижі взяли участь близько 10 тис. осіб, по всій країні - близько 125 тис. Більше 100 осіб отримали поранення, майже 1000 заарештували.

Протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на пальне виникли у Франції в середині листопада. Й хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також скасувала підвищення цін на електрику та газ, протестувальники вирішили не скасовувати суботню акцію.

У них широке коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків - завершуючи вимогою відставки президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування