Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-меру Полтави оголосили підозру: незаконно втручався в реєстр

Вівторок, 11 грудня 2018, 17:50

Екс-меру Полтави оголосили підозру в протидії діяльності Полтавської міської ради та втручанні в роботу інформаційної системи.

Про це інформує у Facebook у вівторок прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"10 грудня за законної позиції прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру колишньому міському голові Полтавської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності юридичної особи – Полтавської міської ради) та за ч. 3 ст. 27 ч.1 ст. 361(організація несанкціонованого втручання в роботу інформаційної системи) КК України", – йдеться в повідомленні речника ГПУ.

Прокуратура традиційно не називає ім’я підозрюваного, водночас як підтвердило "Українській правді" джерело у ГПУ, мова йде про Олександра Мамая.

Досудове розслідування встановило, що 14 вересня сесія Полтавської міської ради припинила повноваження Мамая, про що було внесено зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Водночас вже у листопаді невстановлені особи спільно з екс-мером повернули Мамаю право підпису за допомогою викраденого ключа харківського держреєстратора.

"За начебто заявою неіснуючої особи, безпідставно втрутилися до реєстру, визначивши Полтавським міським головою раніше звільненого керівника", – зазначають у ГПУ.

Пізніше, за даними ГПУ, реєстратор визначив легітимним керівником Полтавської міської ради Олександра Шамоту. Мамай оскаржив це рішення у комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції.

У прокуратурі зазначають, що на грудня невстановлені особи знову незаконно втрутились

у реєстр і повернули Мамаю право підпису.

"Вказані незаконні дії дестабілізують роботу ради у зимовий період. Прокуратура Полтавської області, принципово реагуючи на незаконні дії колишнього очільника міста, повідомила йому про підозру", – наголошують у прокуратурі.

Зазначається, що за вказані злочини передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...