Адвокат пояснив, чому Насіров не може повернутись на роботу

Вівторок, 11 грудня 2018, 19:47
Адвокат пояснив, чому Насіров не може повернутись на роботу

Роман Насіров, якого суд поновив на посаді глави Державної фіскальної служби, не може приступити до виконання обов’язків, оскільки для цього потрібне окреме розпорядження Кабміну.

Про це повідомив адвокат Насірова Олександр Лисак, пише "Громадське".

На питання, чи означає поновлення Насірова на посаді те, що екс-чиновник має право вже завтра вийти на роботу, адвокат сказав:

"Звісно що ні. Річ в тому, що рішення суду дає тільки підстави для того, щоб Кабінет міністрів на підставі цього рішення виніс розпорядження про поновлення Романа Насірова на посаді глави ДФС. Тільки у зв’язку з видачею такого розпорядження Роман Насіров може повернутись до виконання своїх обов’язків. На підставі такого розпорядження і вносяться відомості до відповідних державних реєстрів".

Лисак додав, що поки такого розпорядження Кабміну немає, Насіров, посилаючись лише на рішення суду про поновлення, не може приступити до роботи.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Уряд планує оскаржувати це рішення.

31 січня 2018 року Кабінет міністрів звільнив відстороненого від своїх обов'язків глави Державної фіскальної служби Романа Насірова.

В ніч на 8 березня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень, а 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.

Його залишили з електронним браслетом, без закордонних паспортів та із забороною залишати Київську область без дозволу.

Насіров заявив, що це було спрямовано на перешкоджання його політичній діяльності, і що "політичні опоненти" злякались його "реальної боротьби з корупцією і змін в системі ДФС".

28 вересня 2018 року суд скасував обов'язок носити електронний засіб контролю для Насірова.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Насірова обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Наразі досудове слідство вже завершене.

Наразі прокурори зачитують обвинувальний акт, який складається з 774 сторінок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News