Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія каже, що у США "своєрідно катують" шпигунку Бутіну

П'ятниця, 14 грудня 2018, 12:51

У Росії заявляють, що у США застосовують "своєрідні тортури" до заарештованої за шпигунство росіянки Марії Бутіної, яка визнала свою провину.

Про це у п'ятницю заявив журналістам міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Я розумію цю жінку, вона знаходиться у важких умовах, уже багато-багато місяців до неї застосовуються своєрідні тортури: то дають гуляти серед ночі, насильно перериваючи її сон, то поміщають в ізолятор, ну і багато іншого", – сказав Лавров.

При цьому сама Бутіна при зустрічі з російськими дипломатами заперечувала, що на неї чинили тиск, і стверджувала, що добровільно зізналась у злочині.

Глава російського МЗС вважає що дівчина пішла на угоду зі слідством, щоб "виторгувати можливість якомога скоріше звільнитися і повернутися на батьківщину".

"Вона як і раніше утримується у дуже нестандартних умовах, які зазвичай застосовуються для вкрай небезпечних рецидивістів... У мене є підстави вважати, що мета ось цих умов, які їй були створені, полягала в тому, щоб зламати її волю і змусити її, по суті справи, зізнатися у тому, чого вона, швидше за все, не скоювала", – розповів Лавров.

Він додав, що Росія буде "робити все, щоб права громадянки були забезпечені, щоб вона якомога швидше повернулася на додому".

Напередодні росіянка Марія Бутіна, звинувачена в США у шпигунстві на користь Кремля, визнала себе винною у змові для того, щоб діяти як незаконний іноземний агент в Америці.

ЇЇ затримали 15 липня у Вашингтоні за підозрою у шпигунстві на користь Росії.

Росіянці висунули ще одне звинувачення в тому, що вона намагалася налагодити зв'язки з "американською організацією, яка бореться за посилення прав на володіння зброєю… з метою просування інтересів Російської Федерації".

ЗМІ повідомляли, що Бутіна, скоріше за все, готова визнати свою провину.

Вона також назвала свого "російського куратора". За даними журналістів, ним може бути колишній російський чиновник Олександр Торшин.

Згідно з умовами угоди про визнання провини, Бутіну, ймовірно, депортують зі США.

У 2014 році Бутіна агітувала мешканців українського Донбасу за створення т.зв. "Новоросії".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: