Порошенко побажав Собору успішної роботи: Заради Господа, ухваліть зважені рішення

Субота, 15 грудня 2018, 15:22

Президент України Петро Порошенко побажав учасникам Об'єднавчого собору успішної роботи та закликав їх "ухвалити найбільш розумні і зважені рішення". 

Про це глава держави, який був присутній на Соборі як почесний гість, зазначив у своєму зверненні. 

"Дякую усім, хто вірив у те, що це можливо, і усім, хто за це боровся, ... Усім, хто відкинув власні амбіції, щоб цей день відбувся і церква була створена", - сказав Петро Порошенко.

Порошенко зазначив, що нині "вирішується велике державотворче питання", і учасники Собору є "безпосередніми  учасниками становлення української незалежної церкви".

Також президент наголосив на "колосальній  відповідальності", яка лежить на учасниках Собору.

"Держава зробила все, що могла. Тепер саме від вас і лише від вас залежить майбутнє України, майбутнє нашої нації, наша свобода, наша державна і духовна незалежність. Вам належить ухвалити Статут, обрати Предстоятеля, а Томос вже чекає Предстоятеля на Фанарі", - заявив Порошенко.

"Отже, все залежить від вашої здатності домовитися, від вашої здатності почути один одного, почути заради України. ... Тож заради Господа і України, прийміть ваші найрозумніші зважені рішення. Бажаю Об’єднавчому Собору успішної роботи", - підсумував президент.

 
 
 
усі фото - прес-служба президента україни

Читайте також:

Претенденти на Київський престол. Хто очолить незалежну українську Церкву

Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії

Свято наближається. Коли в Україні з'явиться самостійна Церква

Нагадаємо, 15 грудня у Києві проходить Об’єднавчий Собор Українського Православ’я, де 192 делегати обирають предстоятеля Української Православної Церкви. 

Участь у Соборі беруть церковні ієрархи, священики та миряни, які представляють три православні церкви, які існують в Україні – УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. 

За даними Київської Патріархії, перші дві церкви схвалили участь у соборі на рівні своїх Архієрейських соборів, а УПЦ МП представлена окремими представниками єпископату, кліру та мирян. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування