Саудівська Аравія засудила Сенат США за звинувачення на адресу принца

Понеділок, 17 грудня 2018, 08:01

Саудівська Аравія засудила Сенат США за резолюцію про припинення підтримки Ер-Ріяда в єменському конфлікті й визнання наслідного принца Мухаммеда бен Салмана відповідальним за вбивство журналіста Джамаля Хашокджі.

Це випливає з заяви МЗС Саудівської Аравії, опублікованої офіційним інформаційним агентством країни SPA, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Королівство засуджує останню позицію Сенату США, яка базується на необґрунтованих звинуваченнях, а також відкидає кричуще втручання у внутрішні справи (Саудівської Аравії)", – йдеться у ньому.

Міністерство закордонних справ попередило, що королівство не потерпить "неповаги" до своїх правителів.

"Ця позиція Сенату США посилає неправильні повідомлення всім тим, хто хоче викликати розкол у відносинах Саудівської Аравії та США", – йдеться в заяві.

Королівство також висловлює надію, що не буде "втягнуто у внутрішні політичні дебати в США", щоб уникнути суттєвого негативного впливу на "важливі стратегічні взаємини" між США і Саудівською Аравією.

13 грудня Сенат США схвалив резолюцію про припинення підтримки США Саудівській Аравії у військовому конфлікті в Ємені. За резолюцію виступило 56 сенаторів, 41 висловилися проти.

Того ж дня Сенат США схвалив резолюцію, у якій відповідальність за вбивство журналіста Хашокджі покладається на наслідного принца Саудівської Аравії.

У резолюції міститься заклик до влади Саудівської Аравії "забезпечити належну відповідальність" у справі про вбивство Хашокджі.

Саудівського журналіста Джамаля Хашокджі, який працював оглядачем американського видання "The Washington Post", вбили 2 жовтня у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Саудівська Аравія кілька тижнів наполягала, що Хашокджі покинув будівлю консульства живим. Згодом стверджувала, що він помер у результаті нещасного випадку під час бійки. А ще пізніше визнала, що його вбивство було умисним.

Ер-Ріяд відмовив Анкарі в екстрадиції підозрюваних у вбивстві Хашокджі

Читайте також: "Гроші проти моралі: чому згасає скандал з убивством у саудівському консульстві в Стамбулі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...