Князєв заявив, що в Україні стало менше розбоїв і грабежів, а більшість убивств - розкриті

Четвер, 20 грудня 2018, 12:41

Очільник Національної поліції України Сергій Князєв помідомив, що за рік до органів поліції надійшло 8 мільйонів звернень громадян, що в кілька разів більше, ніж у попередні роки, а кількість злочинів зменшилася.

Про це він сказав у четвер у Києві під час підсумкової прес-конференції про роботу поліції у 2018 році.

На його думку це свідчить про довіру громадян.

Наводячи статистичні дані скоєних в Україні у цьому році злочинів, глава Нацполіції зазначив, що кількість розбійних нападів в Україні є найнижчою за останні 6 років - 19377.

Щодо умисних вбивств, то він наголосив, що попри незмінний рівень кількості таких злочинів, 9 з 10 із них - розкриті.

Князєв  зазначив, що за 11 місяців 2018 року зафіксовано близько 456 тисяч кримінальних правопорушень, що на 34 тисячі менше, ніж у минулому році.

 

Він звернув увагу на зниження кількості злочинів по окремих видах. Зокрема, у 2018 році поліцією зафіксовано на дві тисячі менше незаконних заволодінь транспортом ніж торік.

За його даними, за рік було зареєстровано 227,6 тисяч крадіжок, 85 тисяч з яких розкриті.

 

Також Князєв розповів про успіхи у розкриті злочинів щодо наркоторгівлі, торгівлі зброєю, злочинів, скоєних "злодіями в законі".

"Оперативники задокументували та припинили діяльність 254 злочинних угрупувань. Цей результат є найкращим за останні 5 років", – зазначив глава Нацполіції.

Князєв розповів, що цього року поліція повністю завершила формування підрозділів спецпризначення КОРД, створила Департамент стратегічних розслідувань, який здійснює протидію організованій злочинності.

За його словами, у наступному році серед пріоритетів буде реформа кримінальної поліції, імплементація розслідувань кримінальних проступків, проект "Детектив", запуск фото- і відеофіксації правопорушень на дорогах, створення авіаційного підрозділу поліції для забезпечення підтримки публічної безпеки.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News