Князєв ліквідував приватний озброєний загін Киви на базі поліції

Четвер, 20 грудня 2018, 13:22

Глава Національної поліції Сергій Князєв ліквідував охоронну структуру "Безпека життя", пов'язану з екс-радником міністра внутрішніх справ Іллею Кивою.

Про це він сказав на підсумковій прес-конференції 20 грудня, відповідаючи на запитання журналістів.

"Засоби масової інформації підняли питання щодо природи цього підрозділу в системі поліції охорони. На протязі 2-3 діб фахівці переглянули штатну структуру, підстави створення. Особисто моїм наказом цей підрозділ був ліквідований", -­ зазначив Князєв.

За його слоавми, при ліквідації підрозділу всім службовцям було запропоновано посади за фахом.

"Вони або звільнилися або перевелися в інші органи", -­ резюмував очільник Нацполіції.

Як повідомлялося, розслідування програми "Схеми" встановило, що екс-радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ілля Кива створив напівзаконне формування з ветеранів АТО "Безпека життя" на базі Нацполіції.

Працівникам загону було дозволено використовувати спецзасоби, а в додаткових випадках зброю.

7 грудня стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ проведе перевірку 45 юридичних осіб, які мають ліцензію на здійснення охоронної діяльності.

Журналісти програми "Схеми" писали, що мери міст України тримають "приватні армії" для захисту від активістів.

Зазначалося, що місцева влада в регіонах України наділяє комунальних охоронців функціями правоохоронних органів та використовує їх в своїх власних цілях - вони блокують будівлі міськради, не пускаючи активістів та журналістів та беруть участь у силових сутичках з використанням спецзасобів.

За даними видання, в Одесі комунальна установа "Муніципальна варта" застосовує силу до мешканців міста, які проявляють свою активну громадянську позицію.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування