Суд в РФ посадив проукраїнського активіста за "співпрацю з Правим сектором"

Понеділок, 24 грудня 2018, 15:15
Суд в РФ посадив проукраїнського активіста за співпрацю з Правим сектором

У Москві Нагатінський районний суд засудив проукраїнського активіста Дениса Бахолдіна до 3,5 років колонії за звинуваченням в участі у "Правому секторі".

Як повідомляє видання Каспаров.Ru, у зв'язку з прийняттям закону, що прирівнює добу, проведену у СІЗО, до 1,5 діб у колонії, Бахолдіну зарахується більш ніж 2,5 роки - він перебував під арештом з березня 2017 року.

Під час суду сторона обвинувачення заявила, що Бахолдін "брав участь в екстремістській діяльності" забороненої в РФ організації "Правий сектор", що злочин скоєно проти основ конституційного ладу і з застосуванням зброї, і запросила 5 років позбавлення волі і обмеження свободи на 10 місяців.

"Обґрунтовуючи позицію, звинувачення згадало свідчення секретного свідка під псевдонімом Іванов Іван Іванович, який заявив, що він був розвідником-кулеметником збройних сил України в зоні АТО. У 2015 році свідок нібито супроводжував на нейтральну територію групу розвідників без розпізнавальних знаків. Після виконання завдання старший групи розвідників підняв балаклаву так, що було видно його обличчя", - пише видання.

Пізніше на дошці безвісти  зниклих в районі Лисичанська свідок нібито бачив фотографію цього командира, а в суді упізнав Бахолдіна.

Також прокуратура посилалася на вміст флеш-накопичувача, на якому нібито виявили довідку "Правого сектора" про те, що обвинувачений нібито перебував у зоні АТО і брав участь у бойових діях.

Також на накопичувачі нібито були виявлені фотографії обвинуваченого у військовій формі зі зброєю, відеозапис навчань воєнізованих підрозділів і методички з ведення бойових дій.

Адвокат Бахолдіна Світлана Сидоркина заявила, що "довідка "Правого сектора" - лише ксерокопія, а не оригінал, а справжність довідки не перевірена: запитів в Україну прокуратура не робила.

Зміст накопичувача, на якому були "матеріали", не було зафіксовано під час огляду безпосередньо після затримання, тому невідомо, коли і за яких обставин інформація з'явилася на флешці, заявила адвокат.

36-річний громадський активіст із Москви Денис Бахолдін брав активну участь у вуличних кампаніях на підтримку України. У березні 2014 Бахолдін пікетував будівлю російського Міноборони на знак протесту проти окупації Криму, тоді його заарештували на 10 днів та призначили штраф у 10 тисяч рублів. 

Наприкінці 2014 року виїхав жити до Києва. У березні 2017 р. влада РФ затримала Бахолдіна на кордоні, коли він їхав з Києва до батьків у Москву.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування