Російський суд дав українському адвокату 8 років за "шпигунство" – росЗМІ

Середа, 26 грудня 2018, 11:25

Суд у Росії засудив до 8 років колонії суворого режиму українця Ігоря Кияшка за звинуваченням у шпигунстві і спробі контрабанди військового обладнання.

Про це повідомляє "Комерсант".

Нижегородський обласний суд розглядав справу в закритому режимі у зв'язку з наявністю в матеріалах документів, що містять державну таємницю.

Російський суд вирішив, що українець, який часто відвідував Нижній Новгород для покупки бактеріофагів для своєї дитини, за завданням СБУ шукав деталі двигунів військових літаків і збирав документи по установці зенітно-ракетних комплексів, що випускаються Нижньогородським машинобудівним заводом концерну "Алмаз-Антей".

Зокрема, Кияшко нібито купив деталі двигунів багатоцільових винищувачів МіГ-29 для відправки в Україну.

Захист не буде оскаржувати вирок, щоб уникнути посилення покарання. Адвокат і сам українець визнали рішення суду досить м'яким на тлі інших вироків, винесених у справах про шпигунство.

За даними видання, Кияшко не визнавав збір секретної інформації про ЗРК, проте не заперечував своїх намірів передати СБУ деталі літакових двигунів.

Нагадуємо:

  • Громадянина України Ігоря Кияшка затримали в Нижньому Новгороді 10 квітня 2018 року. Російські слідчі органи звинуватили його в шпигунстві та спробі контрабанди деталей військових літаків.
  • Дружина Кияшка пояснила, що він поїхав до Нижнього Новгорода по ліки для трирічного сина, в якого стався рецидив золотистого стафілокока.
  • 3 липня Національна асоціація адвокатів України заявила, що ФСБ Росії не допускає захист до обвинувачуваного в шпигунстві українського адвоката Ігоря Кияшка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування