Путін запустив нову гіперзвукову ракету "Авангард", якою хизувався раніше

Середа, 26 грудня 2018, 16:13
Путін запустив нову гіперзвукову ракету Авангард, якою хизувався раніше

В Росії здійснили випробувальний запуск ракети комплексу "Авангард", оснащеної гіперзвуковим крилатим бойовим блоком.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС, з посиланням на прес-службу Кремля.

Запуском керував президент Росії Володимир Путін. Він відвідав Національний центр управління обороною і скомандував приступити до випробувань.

"Пуск був проведений з позиційного району Ясний бойовим розрахунком з'єднання РВСП по умовній цілі на полігоні Кура на Камчатці", - відзначили в Кремлі.

"В ході польоту на гіперзвуковій швидкості крилатий блок зробив горизонтальне і вертикальне кероване маневрування і вразив умовну ціль в призначений час", - вказали в прес-службі.

Після випробувань Путін сказав, що вже в наступному році система "Авангард" буде надходити на озброєння і додав, що буде сформований спеціальний полк, який приступить до бойового чергування.

В Кремлі заявляють, що можливості плануючого крилатого блоку дозволяють обходити зони дії вогневих та інформаційних засобів протиракетної оборони.

Російські телеканали показали кадри запуску ракети.

Нагадаємо:

  • Комплекс "Авангард" – один з шести видів новітнього озброєння, про які Путін розповів в березні в ході послання Федеральним зборам.
  • 18 грудня під час прес-конференції президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія має новітню зброю, аналогів якої немає у світі, і яка змусить задуматися тих, хто "звик до мілітаристської риторики".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування