Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

11 тисяч росіян воює на стороні бойовиків на Донбасі - Наєв

Четвер, 27 грудня 2018, 16:35

На окупованій частині Донбасі присутні 11 тисяч військових росіян.

Про це в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" розповів командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Нам відомо про наявність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російських регулярних військових формувань – першого та другого армійських корпусів загальною чисельністю близько 32 тисяч осіб, 11 тисяч з яких – росіяни. Керівні посади цих формувань обіймають кадрові офіцери та генерали Збройних сил Росії", - сказав він.

Наєв наголосив, що не добровольче ополчення так званих "ЛНР/ДНР".

"Це регулярні підрозділи, які за своєю системою управління підпорядковуються штабу восьмої загальновійськової армії, що дислокується в місті Новочеркаську Російської Федерації", - заявив він.

"Основу їхнього озброєння становить радянська техніка, втім, не рідкість на частково окупованих територіях і сучасне російське озброєння зокрема, засоби радіоелектронної боротьби "Репеллент", "Житель", "Шиповник-Аеро". Саме за допомогою цих комплексів російсько-окупаційні війська перешкоджають роботі БПЛА СММ ОБСЄ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей і на глибину до 60 км від лінії розмежування на території, контрольованій Урядом України", - розповів командувач ООС.

Читайте також: "Головний по Донбасу. Що відомо про нового командувача Об'єднаних сил Наєва"

Нагадаємо:

  • 30 квітня президент Петро Порошенко підписав указ, яким вводиться в дію рішення РНБО про зміну формату АТО. Тоді ж він підписав наказ "Про початок операції Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей".
  • 26 грудня Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану в 10 областях України, який тривав 30 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування